Mersin’in Erdemli ilçesindeki huzurevinde kalan 60 yaş üstü 80 yaşlı, temsilci seçimi heyecanı yaşadı. İki liste halinde gidilen seçimde Ali Özkan, yaşlı temsilcisi seçildi. Seçimde ikinci sırayı alan Mustafa Küçük’ün ‘Biz de Kılıçdaroğlu olduk” diyerek yaptığı espri ise salondaki yaşlıları uzun süre güldürdü.
Seçim öncesinde bir konuşma yapan Erdemli Huzurevi Müdürü Tevfik Kılınç, yılda bir kez yaşlı temsilcisi seçimi yapıldığını belirterek, “Daha önce kurumumuzda atama ile yaşlı temsilcisi belirlenmiş. Ancak daha demokratik olması açısından biz seçim ile temsilcimizi belirleyelim istedik. Yaşlılarımızın da konuya sıcak bakmasıyla sandık kurulumuzla birlikte bugün de seçimi gerçekleştiriyoruz” dedi.
Kılınç, yaşlı temsilcisinin beslenme komisyonunda yetkisi olmakla birlikte sosyal ve kültürel etkinliklerde de önemli bir rol üstlendiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından yaşlılar sandığa gitti. 49 oyun kullanıldığı, 5 oyun ise geçersiz sayıldığı seçimde 40 oy alan Ali Özkan oy çokluğu ile huzurevi yaşlı temsilcisi seçildi.
Özkan’ı ilk kutlayan rakibi Mustafa Küçük’ün ‘Biz de Kılıçdaroğlu olduk” diyerek yaptığı espri salondaki yaşlıları kahkahaya boğdu.
Editör: Barış Köksal