Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Toroslar Belediyesi’nin istihdam garantili bir projeye daha ortak olduğu bildirildi. Belediyenin, Kalkınma Bakanlığı’nın Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında finanse edilen “Turizmde Hedef 2013” projesine dahil olduğu belirtilen açıklamada, Mersin Valiliği’nin koordinasyonluğunda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı (EKAV) tarafından yürütülecek proje ile 90 kursiyere aşçılık ve servis hizmeti görevlisi eğitimi verileceği kaydedildi. Açıklamada, özellikle 2013 Akdeniz Oyunları’nın Mersin’de yapılacak olmasından dolayı turizm sektörüne aşçı ve servis hizmet görevlisi kazandırmanın amaçlandığı proje kapsamında; 40 aşçı ve 50 servis hizmet görevlisi (komi, garsonluk) olmak üzere 90 kişiye mesleki eğitim verileceği ifade edildi. Projeye Mersin Üniversitesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Belediyesi’nin de ortak olarak katıldığı dile getirilen açıklamada, “18-30 yaş arasında en az ilköğretim okulu mezunu ve İŞKUR’a kayıtlı olma şartı aranan projede kursiyerlere Türk Mutfağı öğretilecek. 180 saat servis hizmetleri görevlisi, 236 saat aşçılık olmak üzere 3’er aylık dönemler halinde eğitimlerin verileceği ve 2 dönem yürütülecek proje, 20 Mart tarihinde başlayarak 1 yıl sürecek. Teorik ve uygulamalı eğitimden geçecek kursiyerlere eğitim süresince günlük 9,5 TL ücret ödenecek. Kursiyerler ayrıca, eğitim sonunda Mersin Üniversitesi yemekhane ve restoranında 20 gün staj eğitimi alacak” denildi.
 
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da 170 bin 375 TL bütçeli projeyi değerlendirerek, 2013 yılının Mersin için son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Mersin’in adının turizmle anılması amacıyla 2013 yılı hazırlıklarını sürdürdüklerini ve 2013 Akdeniz Oyunları’nın önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Tuna, eğitimlerin Mersin Üniversitesi ile ortaklaşa belirleyecekleri bir noktada yapılacağını söyledi. Böylesine önemli ve istihdam garantili bir projeye ortak olmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Tuna, “Mersin’e göçün dezavantajlı etkilerinin azaltılması ve iş gücü piyasası dışında kalan, yeterli eğitime sahip olmayan kişilerin mesleki yeterliliklerini geliştirip iş gücü piyasasına kazandırılması amaçları taşıyan proje, belediyemizin vasıfsız insanların önce meslek sahibi olabilmesini amaçlayan TORTEK (Toroslar Teknik Eğitim Kursları) ile paralel kurslardır. Bu proje ile turizm sektöründeki eleman sıkıntısı giderilecek ve eğitime katılan kursiyerlerimiz piyasada kolaylıkla iş bulabilecek” dedi.
 
Gençlere, projede yer almaları çağrısında bulunan Tuna, projede yer almak isteyenlerin, Toroslar Belediyesi AB Proje Koordinatörlüğü’nü arayarak detaylı bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal