Tuna, 10-18 Mart Şehitleri Anma Haftası nedeniyle düzenlediği kahvaltıda, ilçede ikamet eden şehit aileleriyle bir araya geldi. Programa Tuna'nın yanı sıra Toroslar İlçe Emniyet Müdürü Rüştü Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden şehitlerin aileleri ve yakınları katıldı.
 
Şehitlerin ruhuna Kuran ve duaların okunduğu programda, çocuklarını veya eşlerini vatan uğruna şehit veren ailelerin yüreklerindeki acı gözlerinden süzülen yaşlardan okundu. Duygulu anların yaşandığı programda bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, şehitlerin unutuldukları gün öldüklerini belirterek, şehitleri asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.
 
Toroslar Belediyesi olarak ilçede bulunan tesislere ve parklara Türk milletinin istikbali için canlarını feda etmiş şehitlerin isimlerini verdiklerini kaydeden Tuna; “Şehitleri Anma Haftası münasebetiyle gerek Çanakkale şehitlerimizi, gerekse terör illetinden dolayı vatan sathını korumak ve asayişi sağlamak adına kara toprağın bağrına verdiğimiz askerlerimizi ve polislerimizi anmak ve şehit ailelerimizin acılarını paylaşmak amacıyla bir araya geldik. Şunu asla unutmamalıyız ki, şehitlerimiz unutuldukları gün ölürler. Bu vatan ve bayrak uğruna şehit düşen vatan evlatlarının adlarını sonsuza dek yaşatmak amacıyla bölgemizde bulunan parklara ve tesislere isimlerini verdik. Aynı zamanda isimlerinin verildiği parklara kaidelerini de yaptırarak onlara olan minnet borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Bu ülkede, bu kentte huzur ve güven içerisinde yaşamak isteyen bu millet her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olacaktır" dedi.
 
Et ve tırnak olmuş bu milleti hiç kimsenin bölüp parçalamaya gücü yetmeyeceğini vurgulayan Tuna, "Bu toprakları, kanları ve canlarıyla vatan yapan şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Allah bu millete tekrar İstiklal Marşı yazdıracak koşulları yaratmasın. Ve artık omuzlarımızda şehitlerimizi taşımayalım. Huzurlu bir ülke ve huzurlu bir şehirde yaşamayı ümit ediyorum" diye konuştu.
 
Başkan Tuna, programın sonunda şehit ailelerine, üzerinde şehit düşen evlatlarının veya eşlerinin fotoğrafının bulunduğu bir saat, Türk bayrağı ve gül fidesi hediye etti.
Editör: Barış Köksal