Girişimcilik Eğitimi’ne katılan 21’i kadın 30 kursiyer için Mersin ESOB konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törene Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ve KOSGEB Mersin Merkez Müdürü Mehmet Yılmaz da katıldı. Törende bir konuşma yapan Dinçer, Nisan ayı başından bu yana verdikleri uygulamalı girişimcilik eğitimi ile 90 girişimciye sertifika verdiklerini, bu girişimcilerden 30’unun kendi işini kurarak kent ekonomisine katkı sunduğunu söyledi. Ekonomik kalkınma ve istihdam sorununun ancak girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile çözülebileceği fikrinden yola çıkarak KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimlerine hız verdiklerinin altını çizen Dinçer, “Girişimcilik büyüyen ve gelişen kent ekonomisi için hayati önem taşımaktadır. Açtığımız üç kursta 60’ı kadın 30’u erkek olmak üzere 90 girişimcimiz sertifika aldılar. Bunlardan belirli iş fikrine sahip olan 30 girişimcimiz KOSGEB tarafından verilen makine ve ekipmandan oluşan 30 bin lira hibe desteğinden yararlanarak kendi işlerini kurdular. Bu kurslarımızda teknik donanıma sahip, bilinçli adımlarla kendini geliştiren girişimcilerimizi kent ekonomisine katmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Düzenledikleri uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin kafasında iş fikri olup da hayata geçiremeyenler için bir fırsat olduğunu vurgulayan Dinçer, kursiyerlere seslenerek şunları söyledi: “Sizlerden öncelikli beklentim, mutlaka bir planlama yapmanız. Bizim teşkilat olarak en büyük sıkıntımız kuralsızlık. İsteyen her yerde her işi yapabiliyor. Bu da beraberinde iflasları getiriyor. Onun için planlama çok önemli. Siz tutup aynı cadde üzerinde aynı meslek dalında iş yerleri açarsanız, geleceğiniz parlak olmaz. Onun için kafanızda kuracağınız iş fikrinizi nerede, nasıl hayata geçirebileceğinizin planlarını da yapmak zorundasınız.”

Dinçer, kurs sonucunda başarılı projesini KOSGEB'e sunan girişimcilerin ilk etapta 30 bin lira makine ve ekipman desteği olarak hibe kredi kullanabileceğini, daha sonra ise işini geliştirebilmek için 70 bin liraya kadar yüzde 0 faizli KOSGEB kredisinden faydalanabileceklerini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından uygulamalı girişimcilik eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Talat Dinçer ve KOSGEB Mersin Merkez Müdürü Yılmaz tarafından verildi.
Editör: Barış Köksal