ABB Şube Başkanı Selman Özipek ve bir grup gazeteci ile bir araya gelen Donat, burada bir süre gazetecilerle sohbet etti. Donat, sohbet esnasında Mersin'de limanın olmadığı dönemlerde, tüm bölgenin ticaretinin iskelede yapıldığından bahsetti. Mersin'in gelişmekte olan bir şehir olduğunu belirten Yavuz Donat, Mersin'in popülerliliğinin Mersin İdman Yurdu sayesinde daha da arttığını vurgulayarak, "İlk yarıda Mersin çok iyi bir durumda idi. Almış olduğu puanlarla tüm dikkatleri üzerinde topladı. Ancak ikinci yarı başlarken bu gidişat tersine dönerek inişe geçti. Bunun nedenini anlamak zor. İnşallah kısa sürede toparlanır ve tekrar ibreyi yukarı çevirir" dedi.
 
Özipek ise, Yavuz Donat'ın Mersin'e her gelmesinde ayrı bir heyecan duyduğunu söyledi. Kendisini burada ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Özipek, "Böylesine usta bir kalemi, gazeteci olarak daima örnek aldık. Kendisi tam bir Mersin sevdalısı. Burayı ziyaretinin ardından, Mersin gündemini gazetesinde yer vermesinden dolayı, kentimiz Türkiye çapında daha fazla tanınıyor. Bu konudaki hassasiyetinden dolayı kendisine minnet duyuyoruz" diye konuştu.
 
Yavuz Donat, doğup büyüdüğü Camişerif Mahallesi'nde, geçtiğimiz yıl kendi adına tahsis edilen sokağın tabelasının önünde hem eşiyle birlikte hem de diğer gazeteci dostlarıyla birer hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
Editör: Barış Köksal