Batman'da güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı terörist Murat Şakar'ın Mersin'deki cenaze töreninde Güneykent Mezarlığı'nda yasa dışı gösteri yapan gruba yönelik müdahale sırasında gözaltına alınan BDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu ve 16 yönetici, serbest bırakıldı. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından akşam saatlerinde Mersin Devlet Hastanesi'ne getirilen grup, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra serbest bırakıldı.
 
Türk, hastane çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, götürüldüğü Emniyet Müdürlüğü'nde savcılığın talimatı ile gözaltına alındığını öğrendiğini belirterek, "Avukatlarımız zaten oradaydı. Gereken yapıldı, ifadelerimizi verdik ve salıverildik" dedi.
 
Cenazesi kaldırılan teröristin, bir belediye personelinin kardeşi olduğunu dile getiren Türk, kendilerinin de bu konuda araç desteği verdiklerini ve defin işlemine yardımcı olduklarını ifade ederek, "Cenazenin sağduyulu şekilde defnedilmesi için çaba sarf ettik. Ancak mezarlıktaki olayda biz biraz geride kaldık. Biz geldikten sonra ortamı sakinleştirdik. Dini vecibemizi yerine getirdikten sonra mezarlıktan çıkarken, savcılıktan böyle bir emir geldiği ifade edilerek bizi gözaltına aldılar" diye konuştu.
 
Fazıl Türk, açıklamasının ardından özel bir araçla hastaneden ayrıldı.
Öte yandan 38 kişinin ise halen Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgularının sürdüğü kaydedildi.
Editör: Barış Köksal