Mersin'de terörist cenazesinde yasa dışı gösteri yapan gruba müdahale eden polis, aralarında BDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu ile belediye ve parti yöneticilerinin de bulunduğu 46 kişiyi gözaltına aldı.
 
Batman'da güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen ve dün gece Mersin'e getirilen PKK'lı terörist Murat Şakar'ın cenazesi, bugün öğle saatlerinde Mevlana Mahallesi'ndeki Nur Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası defnedilmek üzere Güneykent Mezarlığı'na getirildi. Cenaze nedeniyle güvenlik güçleri mezarlık çevresinde çevik kuvvet polisleri ve zırhlı araçlarla önlem alırken, Adana'dan gelen bir polis helikopteri de havadan sürekli gözetleme yaptı. Araç konvoyu ile mezarlığa gelen kalabalık, girişte yasa dışı slogan atarak bölücü örgüt lehinde gösteri yapınca güvelik güçlerince uyarıldı. Cenazeye katılan kalabalık üç kez yapılan uyarıya aldırış etmeyince, çevik kuvvet polisleri zırhlı araçlar desteğinde mezarlığa girerek grubu çembere aldı. Önce kadınlar üst aramasından geçirildi, ardından erkekler sırayla arandı. Polis, cenazeye katılan aralarında Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, başkan yardımcıları M.A. ve H.U., Belediye Meclis üyesi T.A., BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu'nun da
bulunduğu 16 parti ve belediye yöneticisi ile birlikte 46 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Editör: Barış Köksal