Çamlıyayla'da ki iftara, Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ile diğer ilçe bürokratları ve esnaf yöneticileri katıldı. İftar yemeğinde konuşan Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Dinçer, göreve geldiği günden bugüne geleneksel olarak sürdürdükleri iftar yemeklerinin bu yılki sonuncusunu Çamlıyayla’da kurdukları iftar sofrası ile noktaladıklarını belirterek, “Ahi kültüründen gelen esnaf teşkilatımızda esas olan birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşmadır. Ramazan ayı bildiğiniz üzere bir araya gelerek paylaşma ve kardeşlik duygularını en üst seviyeye çıkarma, ihtiyaç sahiplerine yardım etme ayıdır. Merhamet ve kardeşlik duygusunun doruğa çıktığı bu ayda zorda olana el uzatmak, kendinde olanı olmayanla paylaşarak onun sıkıntısını gidermek ve katkıda bulunmak vardır. Bu güzel Ramazan akşamında soframızı esnaf odası başkan ve yöneticileri ile ilçe bürokratlarımızla bir arada olmaktan çok mutluyum. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin ve her sene Ramazan ayında böyle güzel iftar sofralarında birlik ve beraberlik içerisinde buluşmayı nasip etsin, Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın” dedi.

Esnaf sanatkarların seherin erken saatinden gecenin geç vaktine kadar halkına hizmet verdiğinin altını çizen Dinçer, “Bu kadar özverili çalışan bir kesim olan esnafımız, devletine olan her türlü yasal sorumluluğunu da yerine getirir. Ben böyle bir onurlu görevi yerine getiren esnaf sanatkarlarımız ile soframızı birlikte paylaştığımız kaymakamlarımız ve belediye başkanımız başta olmak üzere tüm protokol üyelerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Çamlıyayla Esnaf Odası Başkanı Emin Sakallı ise Mersin ESOB’un geleneksel iftar sofrasında esnaf-devlet kaynaşmasının güzel bir örneğinin sergilendiğini belirterek, bu ortamın hazırlanmasına katkı sunan Birlik Başkanı Talat Dinçer ile sofrasını esnafla paylaşan ilçe bürokratlarına teşekkür etti.
Editör: Barış Köksal