Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamayla göre, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin ilk genel kurulu Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Genel Kurula Mersin merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım başkanlık ederken, asil katip üyeliklerine Nuri Özdemir ile Çiğdem Göksoy, yedek katip üyeliklere de Pembe Taylan ile Salih Ertan Özel seçildi.
 
Divan Başkanı Uğur Yıldırım, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin ilk genel kurulunda yaptığı açılış konuşmasında, başkan ve başkanvekili seçimi, encümen üyelerinin seçimi, plan ve bütçe komisyon üyelerinin seçiminin yapılacağını ve birliğin bütçesinin onaylanacağını ifade etti.
 
Genel kurulda daha sonra seçimlere geçildi. Seçimler sonucunda Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı’na seçilirken, Başkanvekilliklerine ise Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ile Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk getirildi. Encümen üyeliklerine de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Gözne Belediye Başkanı Cemal Yaz, Atalar Belediye Başkanı İsa Yıldız ile Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine ise Celil Arıkan, Mehmet Arslan, Nuri Özdemir, Pembe Taylan ile Salih Ertan Özel’in seçildiği genel kurulun 2012 mali yılı bütçesi de 1 milyon lira olarak kabul edildi.
 
Genel Kurul’un sonunda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Özcan, birçok belediyenin katılımı ile yeni bir birlik kurduklarını ve faaliyete geçtiklerini belirtti. Çukurova Belediyeler Birliği Başkanlığı döneminde de çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve bütün belediyeleri kucakladıklarını ifade eden Özcan, “Ancak Çukurova Belediyeler Birliği’nin amacından saptığı ve belli bir partinin kolu gibi çalışmasından duyduğumuz rahatsızlık nedeniyle Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’ni kurma ihtiyacı hissettik. İlk başta olduğu gibi şu anda da parti kimliğimizi bir kenara bıraktık ve birliğimize üye tüm belediyelerimiz arasında kaynaşmayı en üst noktaya çıkaracağız” dedi.
Birlik bünyesinde düzenlenecek seminerlerde belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine ve belediye personeline belediyecilik mevzuatı ve yasalarla ile ilgili son değişikliklerin anlatılacağını, birliğe üye belediyeler arasında maddi, manevi ve proje anlamında yardımlaşmanın sağlanacağını belirten Özcan, “Merkez olarak Mersin’i seçtiğimiz birliğin sınırlarını Niğde’yi de içine alacak şekilde genişletmek arzusundayız. Encümen toplantılarını da her ay değişik bir yerde yaparak, o belediyenin hizmetlerini yerinde görmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
 
Genel kurulun ardından Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ilk Encümen Toplantısı’nı gerçekleştirdi.
Editör: Barış Köksal