Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde geleneksel hale getirilen 'ayın polisleri' ödül töreni yapıldı. Cinayet Büro Amirliği'nde çalışan İsmail Ablak ile Abdulcelil Cilt adlı 2 polis memuru, titiz çalışma sonucu 19 yıl önce işlenen bir cinayeti aydınlattıkları için 'ayın polisi' sıralamasında birinci oldular.
 
Sıralamada, 24 ayrı kapkaç olayının failinin yakalanması ile aranan 7 kişinin yakalanması, 2 dolandırıcılık olayının failleri ve bir polis memuruna mukavemette bulunan şüphelinin yakalanması olayını çözdükleri için Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde görevli Şemsettin Paksoy ile Atilla Köklüdağ ikinci, bir bayanın çantasını yankesicilik yoluyla çalan bir zanlının tespiti ile kapkaççı bir bayanı yakalayan, ayrıca değişik suçlardan 9 aranan şahsın yakalanmasında önemli katkı sunan Cevat Karlıdağ ile Soner Yumurtaş üçüncü oldu.
Asayişten sorumlu Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Bebek ile Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü tarafından birincilere çeyrek altın ikinci ve üçüncülere de çeşitli hediyeler verildi. Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü, 2011 yılı ocak ayında aranan 76 kişinin yakalandığını, bu rakamın 2012 Ocak ayında 191'e çıktığını bu yüzden Aranan Şahıslar Büro Amirliği'ni de özel ödüle layık gördüklerini belirtti.
Editör: Barış Köksal