CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, merkez Karaduvar Mahallesi ile Buluklu Köyü’nde tarlada çalışan kadınları ziyaret ettiler. Karaduvar Mahallesi’ndeki ziyarete merkez Akdeniz İlçe Kadın Kolları üyeleri, Buluklu Köyü’ndeki ziyarete ise merkez Toroslar İlçe Kadın Kolları üyeleri de katıldı. Tarlada çalışan kadınlarla sohbet ederek sorunlarını dinleyen CHP’li kadınlar, bir süre tarlada çalışarak kadınlara destek oldular.
 
Ziyaretler sırasında kadınlara çağrı yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zaimoğlu, annesinin de bir köylü kızı olduğunu ve geçmişte kendisinin de tarlada çalıştığını anlattı. Tarlada çalışan kadının sorunlarını kendisi de gençliğinde yaşadığından çok iyi bildiğini belirten Zaimoğlu, “Bizde kadın, daha çocukluğunda bu ağır koşullarda yaşamaya koşullandırılır. Kız ve erkek çocukların oyuncaklarına bakıldığında bunu açık seçik görebiliriz. Evcilik oyunlarında da kadının rolü bellidir” dedi.
 
İşinden evine yorgun gelen kadının dinlenme şansının da olmadığını ve evindeki işleri yapmak zorunda olduğunu dile getiren Zaimoğlu, Türk kadınının bu ağır yaşama koşullarını hak etmediğinin altını çizdi. Kurtuluş Savaşı’nda askere elbise diken, çorap ören, cepheye mermi taşıyan, hatta cephede eriyle savaşan Türk kadınının, yerlerde sürünmeye değil, Atatürk’ün dediği gibi göklerde yükselmeye layık olduğunun altını çizen Zaimoğlu, CHP Kadın Kolları olarak köy köy, mahalle mahale, ev ev dolaşarak kadınları bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda çalışmaya devam edeceklerini bildiren Zaimoğlu, “İçine sürüklendiğimiz durumun bir alın yazısı olmadığını, kurtuluşun elimizde olduğunu anlatıyoruz onlara. Korkmamaları gerektiğini, CHP olarak hep yanlarında olduğumuzu ve olacağımızı anlatıyoruz” diye konuştu.
 
Kadınları CHP’de aktif siyaset yapmaya çağıran Zaimoğlu, şöyle devam etti: “Onlara, yüzde 33’ü kadın olan bir milletvekili ordusuyla Meclis’e gireceğimizi, iktidarı ele geçireceğimizi ve Türk halkını çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracağımızı anlatıyoruz. CHP, erkeğinin eline, ağzının içine bakan, evine kapanan kadın istememektedir. Ailesi, ülkesinin kalkınması için her alanda üretimin içinde olan, modern, uyanık, bilen ve sorgulayan kadınlar istemektedir.”
 
CHP’li kadınlar, ziyaret ettikleri kadınlara çizme, şalvar ve çeşitli hediyeler de verdiler.
Editör: Barış Köksal