Tarsus'ta 6 çocuklu Altun Ailesi'nin 10 aylıkken teşhis edilemeyen bir hastalığa yakalanan sarışın olan çocukları Özgür 2,5 yaşındayken, Kadir ise 6 yaşındayken hayatını kaybetti. Aile, hasta olan 2 yaşındaki sarışın kızları Özlem'in de hayatını kaybetmesinden korkuyor. Tüm mal varlığını çocukları için harcadığını, derdinin maddi yardım olmadığını belirten baba Hüseyin Altun, çocuğunu tedavi edebilecek doktorlara yardım çağrısında bulundu. Toplam 6 çocuğu olduğunu, sarışın olanlardan ikisini kaybettiğini, üçüncüsünü kaybetmenin çok ağır geleceğini ifade eden Altun, "Çocuklarımın sarışınları ölüyor, esmerler kalıyor. Dünyada, Türkiye'de hiçbir şey bırakmadım. Her tarafı gezdim, varımı yoğumu verdim, kurtaramadım. İkisi öldü, bir tanesi de yine aynı hastalıktan, aynı tetkiklerden aynı şeyleri görüyoruz. Ona tüm doktorlardan bir çare bekliyorum" diye konuştu.
 
Derdinin ne yardım ne de para olmadığını söyleyen Altun, "Sadece bütün doçentlerden, profesörlerden, bilim adamlarından benim çocuklarıma biri desin bir çaredir, bana o yeter, onu arıyorum. Şimdi baba yüreği olarak iki çocuğumu kaybettim. Bunu da kaybetmek istemiyorum. Bu tedaviyle ilgili kim ne biliyorsa başka hiçbir şey istemiyorum. Sadece çocuğumun tedavisini istiyorum. Buna da bir şey olursa dayanamam, bari bu yaşasın. Bütün devlet yetkililerinden, doktorlardan bu konuda yardım bekliyorum" dedi.
 
Evlatlarını kaybetmemek için her yolu denediklerini, ancak şimdi de üçüncü evladının aynı durumda olduğunu anlatan anne Münevver Altun ise, "İki evladımı kaybettim aynı hastalıktan dolayı. Şimdi sıra bunda. Bu da aynısı, bu da hemen soluğu kesiliyor. Güçlükle hastaneye yetiştiriyoruz. Ağzına üfleye üfleye hastaneye yetiştiriyoruz. Geceleri kocamla nöbetleşe bekliyoruz çocuğun başında bir şey olmasın diye. Gezmediğimiz hastane kalmadı. Nerde iyi bir doktor varsa, hangi iyi isim duyduysam koştum. Ama hiçbir doktor demedi ki bu çocuğun hastalığı budur. Tahlil yapıyoruz, tahlilleri temiz çıkıyor. Ama temiz çıktıysa ben sevinemiyorum. Keşke bir şey çıksa da ona göre de tedavi uygulansa. Sürekli çocuğumu hastaneye götürdüm. Üçü de aynı, şimdi de bu, bu da aynı. Çocuğumu kurtarım" şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal