İBRAHİM KIZIL

Türk futbolunun önemli isimlerini bünyesinde buluşturmayı başaran Fenerbahçe Spor Kulübü Mersin’de de ekol haline geldi. Mersin’de futbol alanında yetenekli isimleri kadrosun da bir araya getiren Fenerbahçe Futbol Okulu’nun yöneticisi Levent Kurt, Türk futboluna okullarından yetişmiş olan birçok yetenekli ismi kazandırdıklarını ifade etti. 60 öğrencisi bulunan okulda salt yetenekli olduğu için eğitim alanların yanı sıra uyuşturucu batağına düşmesin diye eğitim alanlarında olduğunun altını çizen okul yöneticisi Kurt, “Biz yaşamını sokaklarda yaşayarak sürdürmesin diye bazı çocuklarımıza ücretsiz eğitim veriyoruz. Bunu yapmamızdaki amaç onların sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılmasını sağlamak.” dedi.

Yönetici Kurt, üç büyük kulübün dışında alt yapıya önem veren kulübün olmadığına dikkat çekerek, “Birçok kulübün alt yapısı şu anda can çekişiyor.  Topluma ve ailesine faydalı bireyler yetiştirmek amacı ile biz çocuklarımıza bunu aşılıyoruz.” dedi.

Yeteneklerin okulu FB

Kurt, okullarında yetiştirdikleri öğrencileri birçok kulübe verdiklerini vurgulayarak bu öğrencilerin içinde Fenerbahçe’ye verdikleri Devran Çamurdaş’ın hala aynı takımda top oynadığının altını çizdi. Şu anda da kulüp çatısı altında yetiştirdikleri yetenekli oyuncularının olduğunu kaydeden Yönetici Kurt, “Bizim yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin içerisinde şu anda birinci lig takımlarının alt yapılarında oynayacak kalitede oyuncularımız var. Örneğin 2001 doğumlu Eren Tuncer, 2002 doğumlu Emincan Uysal, 2003 doğumlu Ayberk Almaz ve 2003 doğumlu Serhat Gidişoğlu bizim Türk futbolunda katkı amacı ile yetiştirdiğimiz oyuncularımız.” diye konuştu.      

Editör: Barış Köksal