CHP’li Atıcı, artık gelenek haline getirdiği TBMM’deki 6 aylık çalışmalarını anlattığı basın toplantılarına bir yenisini daha ekledi. 1 Kasım seçimlerinde üçüncü kez milletvekili seçilen Atıcı, o zamandan bugüne kadar Mersin Milletvekili, TBMM’deki komisyon görevleri ve CHP Genel Merkezi’ndeki görevleri kapsamında yaptığı çalışmaları, CHP Mersin İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı. Toplantıda, Atıcı’ya CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit de eşlik etti.

Mersin’de 6 ay boyunca millet adına Yenice’den Anamur’a kadar kentin sorunlarını tespit ederek, TBMM gündemine taşıdığını belirten Atıcı, ayrıca TBMM’ye son 6 ayda 14 kanun teklifi, 5 araştırma önergesi ve 8 soru önergesi verdiğini, 57 kez söz alarak Meclis gündeminde konuşma yaptığını, uluslararası çalışmalarda yer aldığını ve CHP’de parti içi çalışmalarda Parti Okulu eğitimleri kapsamında çalışmalar yaptığını söyledi. Yeni dönemde, çocukların uyuşturucu belasından kurtulması ve kimsesiz çocukların kaldığı ‘Sevgi Evleri’ndeki uygulamalar ile istismar ve çocuk tacizlerine yönelik iyi ayrı tematik dosya açtıklarını dile getiren Atıcı, bu çalışmaları tamamlayarak, önerilerle birlikte kitap haline getirecekleri bilgisini verdi.

ATICI’DAN BAŞKAN KOCAMAZ VE MERSİN HALKINA NÜKLEER SANTRAL ÇAĞRISI

Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer santral üzerinde duran ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Mersin halkına çağrı yapan Atıcı, “Nükleer santralin Türkiye’de ve özellikle Mersin’de partiler üstü bir kavram olması gerektiğini söyledik. Mersin halkı, AKP’lisiyle, MHP’lisiyle, CHP’lisiyle, HDP’lisiyle yüzde 80’den fazlası nükleer santrali istememektedir diye her yerde haykırdık. AKP, bu işin Mersin’den çözülemeyeceğini anlayınca ÇED Raporu’nu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden verdi ve 1/100 Binlik Çevre Düzeni Planı üzerine bunu işledi. Şimdi 1/50 binlik plana işletmek üzere Mersin Büyükşehir Belediyemize baskı kurmaya çalışıyor. Ben buradan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’na da meclis üyelerimize de Mersin halkına da sesleniyorum; bu konu partiler üstü bir konudur, bu konunun siyaseti yapılmamalıdır. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği, sağlığı için, çiftçimizin, balıkçımızın işi, aşı için biz bu nükleer santrale el birliğiyle hayır demeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“MİLLET BİZİ BİRBİRİMİZE CEVAP YETİŞTİRELİM DİYE SEÇMEDİ”

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Atıcı, geçen hafta Mersin’deki otogar sorununu TBMM’de gündeme getirerek, Başkan Kocamaz’ı istifaya davet etmesinin ardından, Kocamaz’ın kendisine verdiği yanıtı değerlendirmesinin istenmesi üzerine, polemiğe girmek istemediğini söyledi. “Millet bizi birbirimize cevap yetiştirelim diye seçmedi. Herkes görevini yapacak. Ben burada her konuşana cevap yetiştirecek durumda değilim” diyen Atıcı, millete bazı sorular sorduğunu belirterek, şöyle devam etti: “‘Mersin’de otogar sorunu yaşandığı için bir insan öldü mü?’, ‘Mersin’de otogar sorunu çözülemediği için otobüsler taşlanıp, camları indirildi mi?’, bunları sordum. Belediye 2 yıl 2 ay, yani 26 ayını tamamladıktan sonra sordum. Halbuki biz bu otogarı CHP döneminde bitirmiştik. Açılışını yapacaktık, ancak yerel seçim yaklaşmıştı, seçim yasaklarına denk geldiği için açılışını yapmadık, dedik ki, seçimden sonra yapılsın. Biz kazanmayı ümit ediyorduk. Millet, Milliyetçi Hareket Partisi’ni takdir etti, Sayın Kocamaz’ı Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı. Götürdük anahtarı teslim ettik, Sayın Kocamaz da açılışını yaptı. Eğer ben bu söylemleri seçimden 2 ay sonra yapmış olsaydım herkes haklı olabilirdi. Ama 2 yıl 2 ay geçmiş, görev süresinin neredeyse yarısına gelmiş bir belediyemiz maalesef otogarı işletememektedir.”

“İHALEYİ İPTAL EDİN YA DA BELEDİYE OLARAK İŞLETİN”

Halkın, buranın neden işletilemediği konusuyla ilgilenmediğini vurgulayan Atıcı, “Mersin’e yakışmayan bir durum var. Çözümleri de önerdik, şimdi bir daha öneriyorum. Eğer burası ihale edildiyse ve ihale şartları yerine getirilmediyse tahliye davası açacağınıza önce bir ihaleyi iptal edin. ‘Efendim ihale iptal olursa aynı fiyattan gitmesi zor olur’, doğru. İkinci şık, buyurun bu otogarı Mersin halkı adına belediye olarak işletin. Yıllarca işlettik, çok zor bir şey değil. Koskoca Mersin’i yöneten bir belediye otogarı mı yönetemeyecek. Çözüm önerileri vardır, yeter ki, samimi olalım” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN MALINI SATTIRMAYIZ, SATTIRMAYACAĞIZ”

Otogarın satışıyla ilgili söylentiler olduğunu da söyleyen Atıcı, “Biz milletin malını sattırmayız, sattırmayacağız. Orası Mersin halkının malıdır. Oradan Mersin halkı belediye aracılığıyla gelir elde edecektir. Sattırmayacağız. Çözüm önerilerimiz var, ihaleyi iptal edin, ya yeniden ihale yapın, biz bundan illa siyasi rant sağlamaya çalışmıyoruz ya da siz işletin. Eğer biz siyasi rant sağlamaya çalışsaydık Sayın Kocamaz’ı istifaya davet etmezdik. Biz Mersin’i düşündüğümüz için, Mersin’de daha kötü işler olmasın diye ‘yapamıyorsanız istifa edin’ dedik, harakiri yapın demedik ki. Eğer gerçekten polemik yapacak olsam, bu işi siyasi olarak görecek olsam derdim ki, ‘Orada oturmaya devam et. Orada oturduğunuz sürece CHP’nin oyları artıyor.’ Bunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZIN VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMASINI BEKLİYORUZ”

Sevdalarının da aşklarının da işlerinin de birinci sırada Mersin, sonra Türkiye olduğunun altını çizen Atıcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Birbirimize laf yetiştirmeye çalışmayalım, herkes görevini yapsın. Ben hangi parti olursa olsun başarılı olmasını isterim. AKP başarılı olursa vatandaşlarımız kazançlı çıkar. Biz de CHP olarak ‘daha iyisini yapacağız’ diye geliriz. Birinin başarısızlığı üzerine bir başarı öyküsü yazmak kolaydır ama uygun değildir. Burada zararı halk görür. Söz ağızdan çıkar, söz bizim için namustur, şereftir. Sayın Belediye Başkanımızın da verdiği sözleri tutmasını bekliyoruz. ‘Seçim bildirgesinde ne söylediyseniz lütfen yapın’ diyoruz. Hele sohbet seviyesini asla aşağıya çekmeyeceğiz. Hiç kimse bizim seviyemizi aşağı çekmeye muvaffak olamadı, olamayacak. Herkes, hepimiz Mersin kenti için çalışacağız."
Editör: Barış Köksal