Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Mersin’in gururu milli atletler Nevin Yanıt ve Burcu Ayhan’dan, katılacakları 2012 Londra Olimpiyatları’nda madalya beklediklerini söyledi. Koç, iki sporcuya gereken her türlü desteği vereceklerini bildirdi.
 
Milli Atletler Nevin Yanıt ve Burcu Ayhan, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç'u makamında ziyaret ettiler. Spor İl Müdürlüğü'nde gerçekleşen ziyarete iki sporcunun antrenörlüğünü yapan Cüneyt Yüksel ile 2013 Akdeniz Oyunları Spor Direktörü Vedat Yüksel de katıldı.
 
Son yıllarda yetişen büyük yetenekler arasında yer alan iki milli atleti ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Spor İl Müdürü Koç, Mersin’in dünya atletizmine hediye ettiği sporcularla gurur duyduklarını söyledi. Nevin Yanıt ve Burcu Ayhan'ın elde ettikleri başarıların büyük sevinç yaşattığını vurgulayan Koç, iki sporcuya her zaman destek olacaklarını kaydetti. Gerek Nevin gerekse Burcu’nun elde ettikleri derecelerle sadece Türkiye'nin değil dünya spor kamuoyunun alkışını aldıklarına işaret eden Koç, “Bu iki sporcu kardeşimizin başarılarıyla bizler de gururlandık. Bundan sonraki spor yaşantılarında da başarılı olabilmeleri adına gerekenler yapılacak. 2012 Londra Olimpiyatları'nda iki milli sporcumuzdan madalya bekliyoruz" dedi.
 
Mersin'de sporun kalkınması amacıyla bir takım projeleri uygulamaya geçirdiklerini ifade eden Koç, bu süreçte Nevin Yanıt ve Burcu Ayhan'a büyük görevler düştüğünün altını çizdi. Mersin’de spor adına büyük atılımlar yapmayı hedeflediklerini bildiren Koç, “2013 Akdeniz Oyunları bizim için çok önemli ancak, ondan daha da önemli olan Mersin'de sportif başarıda istikrarı yakalamak. Mersin Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu ile yaptığımız görüşmede bundan böyle her ay başarılı sporcular için yeni etkinlikler düzenleme kararı aldık. Bununla birlikte ülkemiz sporuna damga vuran Nevin Yanıt ve Burcu Ayhan gibi sporcularımızın yeni jenerasyona liderlik yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.
 
Antrenör Cüneyt Yüksel de elde edilen başarıların disiplinli ve yoğun programlı çalışmalar sayesinde geldiğine vurgu yaptı. Yüksel, "Başarı ve madalya birden gelmiyor. Çok ve disiplinli çalışarak başarılı olabiliyorsunuz. Biz de bu bilinçle hareket ettik ve sonucunda ülke sporuna katkıda bulunduk. Yarın Nevin Almanya'ya, Burcu'da Çek Cumhuriyeti'ne gidecek. Orada turnuvalara katılacağız. Tabi ki, yarışacağımız bu süreç bizim için tamamen 2012 Londra Olimpiyatları'na hazırlık safhasını oluşturacak. Asıl hedefimiz 2012 Londra Olimpiyatları. İnşallah bu büyük arenada iki sporcumuz tekrar kürsüye çıkacak. Buna yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Mersin’in, iki dünya çapında sporcu barındırmasının büyük şans olduğunu söyleyen 2013 Akdeniz Oyunları Spor Direktörü Vedat Yüksel ise "2013 Akdeniz Oyunları dünya çapında büyük prestije sahip bir organizasyon. Ev sahibi kent olan Mersin'de oyunların spor yüzleri arasında Nevin Yanıt ve Burcu Ayhan'ın olması çok sevindirici" şeklinde konuştu.
 
Spor İl Müdürü Koç, ziyarette Nevin Yanıt ve Burcu Ayhan'a çeşitli hediyeler verdi.
Editör: Barış Köksal