İBRAHİM KIZIL / ÇUKUROVA EXPRES
 
Kurumsallaşma ve bilişim konularında Kobi Koçluğu yapan Exen Kobi Koçluğu’nun sahibi Elif Taştan, Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği (AGİP) Yönetim Kurulu Üyeleri’ne AGİP’in vizyonunu, misyonunu ve kurumsallaşmasını daha da geliştirmek amacı ile seminer verdi.
 
Seminere AGİP Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Koçoğlu Dalgıç’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Selcan Karagöz, Kamile Aydın, Özlem Çetin, Banu Lülecioğlu, Nazlı Sözen ve Berrin Yorgun katıldı. 
 
Seminerde öncelikli olarak derneğin yaşadığı sorunların ne olduğunun belirlenmesi gerektiğini ifade eden Taştan, sorun ağacı, çözüm ağacı gibi projelendirme yöntemlerini kullanarak seminer sonunda derneğin kurumsal kimliğinin oluşturulmasının amaçlandığını vurguladı. 
 
AGİP Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Koçoğlu Dalgıç ise semineri kendileri ile iş yapmak isteyen KOBİ’lere daha kolay bir yol göstermek amacı ile organize ettiklerini ifade ederek, “Etkin projeler üretmek ve kurumsal kimliğimizi daha net ortaya koymak ve bizden yardım isteyen kişilere daha aktif ve daha verimli bir şekilde yardım etmek amacı ile bu semineri organize ettik. Seminerin faydalarının uzun bir süreçte göreceğimizde inanıyorum.” dedi. 
 
AGİP Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Çetin, derneğin amacının sivil toplum kuruluşlarının ve girişimciliğin etkinliğini artırmak amacı ile sivil toplum kuruluşlarının, girişimci ve girişimci adaylarının proje fikirlerine ortaklık ve danışmanlık yapmak olduğunu ifade ederek bu amaca daha iyi hizmet için semineri gerçekleştirdiklerini söyledi. 
 
Seminer sonunda ortaya çıkan kurumsal kimlik ile birlikte 2012 yılı stratejisini belirleyeceklerini kaydeden Taştan, dernek yönetiminin kendi yolunu çizmesine yardımcı olduğunu kaydetti.
Editör: Barış Köksal