Dönemin Valisi Tevfik Sırrı Gür tarafından yeri istimlak ettirilen ve Mersin Stadyumu olarak yaptırılan, daha sonra ise Valinin ismi verilerek Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ismini alan tarihi stat, son kez Mersin İdman Yurdu - Adana Demirspor maçına ev sahipliği yaptı. 63 yıllık tarihi boyunca birçok maça ev sahipliği yapan stadyumun ne olacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Bu haftadan başlamak üzere Mersin İdman Yurdu da artık maçlarını Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan 25 bin kişilik Mersin Stadyumu’nda oynayacak.

BİRİNCİ: “BİR EVLADINDAN AYRILMIŞ GİBİ OLUYORUZ”
Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin İdman Yurdu’nun Onursal Menajeri Hacı Bayram Birinci, stadın kapanmasından dolayı çok üzüldüklerini belirtti. Statta çok anılarının olduğunu belirten Birinci, “Çok şampiyonluklarımız var. Çok acı günlerimiz var. Unutulmayacak hatıralarımız var. Stat 1951 yılında Mersin İdman Yurdu ile Galatasaray arasında oynanan ve 3-3 biten maçla açıldı. 52 yıldır bu kulübün içindeyim. 5 tane şampiyonluk yaşadım. 5 defa küme düşmeyi yaşadım. İyi günler, kötü günler oldu. Güldük, ağladık. O anıları anlatamam ben. Bir evladından ayrılmış gibi oluyoruz. Ama burayı unutmayacağız. Ömür boyu gözümüz burada olacak. Çünkü evden çıkınca ilk önce buraya geliyoruz. Biz burada yaşadık, burada güldük, burada ağladık, burada halkımızla buluştuk. Mersinli olmak, Mersin İdman Yurdulu olmak kolay değil. Çok zor günler yaşadık ama çok da güzel günler yaşadık. Onun için ben mutluyum ama yine de üzülüyorum” dedi.

ARIKDOĞAN: “BURASI YIKILSA DA BİZE BÜYÜK BİR ANI KALDI”
Mersin İdman Yurdu’nda 15 yıl futbol oynayan ve 5 yıl da teknik direktörlük yapan Levent Arıkdoğan ise futbolcu olarak 15 yıl boyunca Mersin İdman Yurdu’na emek verdiğini hatırlatarak, “Hakikaten çok güzel bir duygu bu. Bu sahaya baktığımızda sahanın toprak olduğu zamanı da biliyoruz, çim olduğu zamanı da biliyoruz. Burada attığımız golleri halen söylerler bize. Hele şampiyonlukları asla unutmayız. Burası yıkılsa da bize büyük bir anı kaldı. Artık alışveriş merkezi mi yapılır, başka bir şey mi yapılır bilmem ama Allah kısmet ederse dolaşırsak burada anılarımızı anlatırız yine. Hocalıkta da 5 yıl emek verdik. Şu kenarda durmanın ne kadar zor olduğunu ama ne kadar şerefli bir olay olduğunu yaşadım. Çok da hoşuma gitti. Yıllarca heyecan yaşadım. 40 sene Mersin İdman Yurdu sayesinde bir heyecan yaşadım. Mersin İdman Yurdulu olduğum için gururluyum” diye konuştu.

ÖZTOPRAK: “BİRÇOK ÜNLÜ İSİM BURADA FUTBOL OYNADI”
Mersin İdmanyurdu’nda 14 yıl futbol oynayan ve teknik direktörlük yapan Atıf Öztoprak da, 63 yıl boyunca burada Türkiye’nin birçok ünlü isminin futbol oynadığını, idman yaptığını vurgulayarak, “Ben kendimi şanslı hissediyorum. 63 yıllık mazisi olan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda 14 yıl futbol oynayarak, burada en uzun futbol oynayanlardan biri olmanın onuru ve gururunu yaşıyorum. Gerçekten Türkiye’nin en büyük, en eski takımlarından Mersin İdman Yurdu burada sahne aldı. 63 yılın 40 yılını hatırlıyorum. Profesyonelliğimin ilk başlangıcı bu stadyumda oldu ve futbolu ben burada bitirdim” ifadelerini kullandı.

“BU ÇİMLERİN KOKUSUNU ÖMRÜMÜZÜN SONUNA KADAR İÇİMİZDE HİSSEDECEĞİZ”
Mersin İdman Yurdulu olmaktan her zaman gurur duyacağının altını çizen Öztoprak, “Bu süre içinde çok güzel anılarımız geçti, üzüntüler yaşadık. Yokluğu da gördük, iyi günleri de gördük. Futbol oynadığım süre içerisinde 3, futbolculuk döneminde 3, antrenörlük dönemimde de 1 şampiyonluk yaşadım. Maalesef 4 küme düşmeye şahit oldum. Onun dışında Avrupa Kupa galipleri oynamanın sevincini de yaşıyorum. Şu Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun dili olsa da o sevgileri, o büyük zevkleri, büyük hikayelerin hazzını, küme düşmenin üzüntüsünü anlatsa. Sadece Tevfik Sırrı ve biz arkadaşlar biliyoruz. Bir devrin kapanışı artık. Burada artık maç oynanmayacak. Ama biz bu çimlerin kokusunu ömrümüzün sonuna kadar içimizde hissedeceğiz. Çok güzel anılarımız oldu. Mersin İdman Yurdu'na sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal