Mersin Genç İşadamları Derneği.. Daha sonraki adıyla Mersin Girişimci İş Adamları Derneği.. Kısa adı değişmedi hiç bir zaman; MEGİAD ya da Mersin GİAD olarak isimlendirildi..
Derneğin kurucu Başkanı Mehmet Karalar; derneği kurdu ve koltuk sevdasını bir kenara bırakıp, kuruluş aşaması biter bitmez Dr. Abbas Taşdemir'e teslim etti koltuğu.. Abbas Taşdemir döneminde MEGİAD çok büyük projelere imza atmadı, fakat kurumsallaşma çalışmalarını tam manasıyla tamamladı..
MEGİAD, Taşdemir döneminde üye olunmak istenen, iki üyenin onayı olmadan üye olunamayan bir dernek oldu.. İnsanlar kapıda 'bizi de üye yapın' derken, dernek üyelerinden ikisinin onayını almaları gerekiyordu..
Daha sonra başkanlık koltuğuna Kasım Tanrıöver oturdu.. Tanrıöver, kurumsallaşmış, insanların üye olmak için can attığı derneği devraldı.. İşi çok kolaydı aslında; ama o zoru seçti.. Sadece dernek başkanlığı yapmak yerine projeler geliştirdi.. Avrupa Birliği projeleri olan 'Girişimci 33', 'Ekolog 33' bunlardan sadece bir kaçı..
Ve sıra geldi Alper Gürsoy dönemine.. Alper Gürsoy'un işi zor ötesiydi; dernek kurumsallaşma çalışmalarını tamamlamış, projeler geliştirmiş, kamuoyunda tanınan ve bilinen bir dernekti.. Böylesine güçlü bir derneğe artı kazandırmak kolay bir iş değildi.. Çünkü daha önceki yönetimler yapılması gereken herşeyi yapmıştı..
Alper Gürsoy, derneğin temsil kabiliyetini arttıran manevralar yaptı.. Artık Bakan, Milletvekili, Vali derneğin tüm etkinliklerine katılır duruma gelmişti.. Mersin Ekonomi Platformu'nda MEGİAD dönem başkanlığı yaparak, kentte bulunan tüm derneklere 'abilik' yaptı.. Adı genç ile başlayan, daha sonra girişimci olarak değiştirilen dernek bırakın kentin küçük kardeşi gibi bir kenarda oturmayı, abilik yapmaya başlamıştı..
İşte tam bu noktada 'kendinize hayrınız çokta, kentinize ne hayrınız var.?' diye sormaya hazırlanırken Mersin Valiliği tarafından yürütülen Sosyal Hizmet Projeleri kapsamında, 'Eğitimli İşgücü İle Güçlü Yarınlar' projesini hayata geçirdiler.. Proje Koordinatörü Ebru Küçükalpelli arkadaşım; gece gündüz nasıl çalıştıklarına şahidim.. Ama yine de bu beni tatmin etmedi.. Sadece şunu sordum; 'Eğitim programı sonrasında ne olacak.?' 
Benim için önemli olan buydu çünkü; eğitim veren verene memlekette ama sonrası.! Ebru, eğitim sonrasında eğitime katılanların yüzde 50'sinin istihdam edilmek zorunda olduğunu söyledi.. İşte o zaman proje benim açımdan önem kazandı.. Çünkü MEGİAD ya da Mersin GİAD bu memlekette yaşayan en az 20 kişiyi işe yerleştirecek anlamına gelir bu.. İstihdama katkı sunacak, üniversiteden mezun olmuş 'diplomalı işsizlere' iş olanağı sağlayacak bir bu proje.. 
MEGİAD bu güne kadar bir çok iş yaptı.. Kişisel gelişim seminerlerinden tutun da, televizyonlarda görmeye alıştığımız bir çok ünlüyü Mersin'e ayağımıza kadar getirip deneyimlerini anlattırdı.. Ama belki de ilk kez 'gençler gelin size iş fırsatı verelim' dedi.. Hem de yüzde 50 garanti ile.!
İşte bu yüzden 'MEGİAD'a bak hele.!' dedim.. Yine abilik yaptı 'gençlerin' derneği; yine 'öğretti' yapılması gerekeni..
'Kendine değil de kentine' faydalı olmak isteyen Başkan Alper Gürsoy'u ve bu projeyi hazırlayan MEGİAD Üyesi Ebru Küçükalpelli'yi tebrik ediyorum..
Dip not: Bu dernek bu noktaya sadece 4 başkanın şahsi çabaları ile gelmedi.. Emek gösteren o kadar cefakar insan var ki; belki bir teşekkürü hakeden ya da teşekkür etmek unutulan.! MEGİAD'ın dününde, bugününde olan ve emekleri hiç bir zaman unutulmayacak kişiler arasında yer alan Yasemin Atatepe ablama teşekkür etmek istiyorum..