Ünlü Hollywood yıldızı Angelina Jolie, ilk yönetmenlik deneyimi "Kan ve Bal Ülkesinde" 1990'lı yıllarda Avrupa'nın göbeğinde 100 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Bosna Savaşı'nın toplumsal arka planına ışık tutuyor. Film, acımasız bir etnik çatışmanın ortasında kalan Daniyel ve Ayla'nın hikayesini konu alıyor.
 
Filmin galası Saraybosna'da Sevgililer gününde yapıldı. Galada filmi, savaş mağdurlarının da aralarında bulunduğu 5 bini aşkın seyirci izledi.
 
Ünlü oyuncu Jolie, izleyicilere Boşnakça olarak, ''Dobro veçe, hvala şto ste veçeras ovdje (İyi akşamlar, burada bu akşam bulunduğunuz için teşekkür ederim)'' şeklinde kısa bir konuşma yaptı.
 
Duygulu anlar yaşayan ve konuşmakta zorluk çeken Jolie, ''Bu film benim en çok değer verdiğim filmdir. Ümit ediyorum ki filmi izleyenler, bu filmin büyük sevgiyle çekildiğini anlayacak. Uluslararası topluluk, insanların savaşlardan sonra çabuk toparlanabileceğini düşünüyor, fakat bu zaman alan bir süreçtir. Bu film, insanların acılarını anlatıyor. Ne acılar çektiğinizin farkındayım, hepinizin yanındayım'' diye konuştu.
 
Gözyaşlarını tutmakta zorlandığı görülen Jolie, ''Dünyaya sadece Bosna tarihinin acı bir sayfasını değil, Bosna Hersek gibi muhteşem bir ülkeyi de tanıtmak istedim. Bu, benim için dünyaları ifade ediyor. Benim için bu gecenin değerinin ne kadar büyük olduğunu anlatamam" dedi
Editör: Barış Köksal