Twitter, sadece arkadaşlarımızla iletişim kurduğumuz bir mecra olmaktan çoktan çıktı. Twitter sayesinde; hayatlar kurtuluyor, suçlular bulunuyor, devrimler organize ediliyor ve her gün aklınıza bile gelmeyecek birçok mucize oluyor. Twitter sayesinde yaşanan etkileyici olaylar 'Twitter Stories' isimli blog'dan bir süredir yayınlanıyor. Digital Age dergisi de bu hikayeler içinde en dikkat çekenlerini, bu ayki sayısında okuyucularıyla paylaştı.
 
İLK SATIRLARINI YAYINLADI
 
Elif Şafak, 2010'da yayımlanan 'Firarperest' isimli kitabının ardından yayımlayacağı kitabın ismini henüz duyurmadan, eserinin ilk cümlesini Twitter hesabından yayınladı. Haziran ayında "Benim annem iki kez öldü" cümlesini okuyucularıyla paylaşan Şafak, merak uyandırdı.
 
KANSERLE SAVAŞ
 
Film eleştirmeni Roger Ebert, kanser yüzünden sesini yitirdi. Ancak yaşama sevincini kaybetmek yerine kendini Twitter üzerinden sinemaseverlerle iletişime geçmeye verdi. Ebert; her gün attığı tweet'lerle kendini hayata, takipçilerini de sinemaya bağlıyor.
 
BİN LADİN OPERASYONU
 
Bilgisayar mühendisi Shohaib Athar, Amerika'nın Usame Bin Ladin'i yakalamak için düzenlediği operasyonu dakikası dakikasına Twitter hesabı üzerinden anlattı. Ladin'in komşusu olduğundan habersiz bir şekilde gelişmeleri aktaran Athar, dünya basınının ilgi odağı oldu.
 
30 KİLO VERDİ
 
New York Times muhabiri Brian Stelter, kilo vermek için Twitter'dan destek aldı. Kilo verme kararını Twitter'dan yayınlayan ve her gün yediklerini ve yaptığı her egzersizi takipçileri ile paylaşan Stelter, onların da desteğiyle 30 kilo verdi.
 
BÖBREK BULDU
 
Böbrek hastalığıyla mücadele eden Chris Strouth, durumu kötüleşince son çare olarak Twitter'a yöneldi. Bir böbreğe ihtiyacı olduğunu yazan Strouth'a 19 kişi donör olmayı teklif etti. Aralarında biri sayesinde sağlığına kavuştu.
 
DEPREMDE HAYAT KURTARDI
 
7.2 büyüklüğündeki Van depreminin ardından, Okan Bayülgen, Twitter hesabından büyük bir mucizeye imza attı. Enkaz altında kalan insanların adreslerini yayınlayan takipçilerinin Tweet'lerini AKUT'a ileten Bayülgen, 2 kişinin hayatının kurtulmasını sağladı.
 
HER SOSYAL ALANDA ETKİLİ
 
DEVRİMİN YÜZÜ
 
Mısırlı bilgisayar mühendisi Wael Ghonim, Twitter ve Facebook üzerinde yazdıklarıyla ülkesindeki sosyal ayaklanmaların yüzü oldu. Yazdıkları yüzünden 12 gün boyunca gözetim altında tutulan Ghonim, dünyanın en prestijli demokrasi aktivistleri arasında sayılıyor.
 
TEMİZ HAREKET
 
Ağustos'ta İngiltere'de yaşanan sosyal ayaklanmanın ardından sokakları temizlemek için insanlar Twitter üzerinden bir araya geldi. Bu dikkat çekici hareketi 3 İngiliz sanatçı (Dan Thompson, Sophie Collard ve Sam Duckworth) organize etti. Sanatçılar, Twitter aracılığıyla gönüllüler bularak, temizlik aktiviteleri düzenledi.
 
TACİZE KARŞI SAVAŞ
 
Mısır'da kadınlara yönelik şiddet ve taciz olaylarının önünü kesmek için kadın hakları savunucusu Rebecca Chiao, Twitter'dan yardım aldı. Tweet'ler yoluyla cinsel taciz mağdurlarının yerlerini belirleyen Chiao, 'harassmap. org' adresli sitede bu kadınların yerlerini yayınlıyor.
Editör: Barış Köksal