İngiltere'de geniş bir kesim tarafından tanınan komedyen ve podcast yayıncısı Dan Schreiber'in sosyal medya hesabından paylaştığı gönderi, okuyanları adeta dumur etti. Bir takipçisinin 3 yaşındaki oğlunun gece yatmadan babasına anlattıklarını takipçileriyle paylaşan Schreiber, ailenin reenkarnasyon ihtimali üzerinde durduğunu belirtti.

Teleferikteki kazayı kaydeden anne ve kızı o anları anlattı Teleferikteki kazayı kaydeden anne ve kızı o anları anlattı

Schreiber, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Bir takipçim, oğlunun gece yatarken söylediklerini bana aktardı. Çocuk daha önceki annesinin Sochi olduğunu ve kendisinin isminin de Anke olduğunu söylemiş babasına. Geçmişteki ailesinden bahsetmiş, şimdi de yeni ailesiyle yaşadığını ifade etmiş."

Schreiber'in paylaşımının ardından sosyal medyada da konuyla ilgili tartışma başladı. Haberler.com'dan Barış Yahya Çinçin'in haberine göre bazı kullanıcılar, reenkarnasyonun mümkün olmayacağını dile getirse de bazı kullanıcılar, daha önce de benzer vakalara rastlandığını belirtti.

Reenkarnasyon veya ruh göçü, ruhun sürekli olarak tekrar bedenlendiğine inanan spiritüalistlerin bu olaya verdiği addır. Reenkarnasyon kavramı Asya dinlerindeki tenasüh kavramından biraz farklı olmakla birlikte, benzerlik arz eder. Günümüzde ruh göçüne inanan insanların sayısı bir milyarı aşmaktadır.

Editör: Barış Köksal