Foto Galeri

Dünya kabusu yaşıyor.. Cenaze törenleri bile yasaklandı

Büyük travma! İtalya'da koronavirüsten ölenlerin tabutunun üzerine kıyafetleri konularak tören yapılıyor

Koronavirüsten dolayı ölü sayısının 11 bini geçtiği İtalya'da cenaze törenleri yasaklandı. Virüsün yayılma tehlikesine karşı ölmüş insanlar, tabutları üzerine kıyafetleri konularak yakınlarına uzaktan gösterilebiliyor. Milano'da bir cenaze levazımatçısı ülkede yaşanan travmayı gözler önüne serdi: Bu virüs insanları iki kez öldürüyor.

İtalya koronavirüs krizi nedeniyle cenaze törenlerini yasakladı. Virüs pek çok aileyi, sevdikleriyle vedalaşma şansından mahrum bıraktı. Milano'da bir cenaze levazımatçısında Andre Cerato, "Bu salgın iki kez öldürüyor" diyor.

Çin'de ortaya çıkmasına rağmen İtalya'da çok fazla can alan koronavirüs insanlarda travmaya neden oluyor. Andre Cerato "İlk olarak sizi ölmeden önce sevdiklerinizden tecrit ediyor, sonra kimseye tam anlamıyla vedalaşma şansı vermiyor. Aileler yıkılıyor ve kabullenmekte zorluk yaşıyorlar" dedi.

İtalya'da, çoğu Kovid-19 kurbanı hiçbir aile yakını ve arkadaşları yanında olmadan hastanede tek başına ölüyor. Bulaşma riski yüksek olduğundan ziyaretler yasak.

Ancak Massimo elinden geleni yaptığını söyledi. Massimo "Bu virüs döneminde, cenaze levazımatçıları genellikle yaslı ailelerle kapalı bir kapının ardından buluşmaya zorlanıyorlar.

Cremona'dan cenaze levazımatçısı Massimo Mancastroppa "Birçok aile bize cenazeyi son bir kez görüp göremeyeceklerini soruyor ancak bu yasak" diye konuştu.

"Ölüler, en iyi halleriyle ve sevdikleri kıyafetleriyle gömülemiyor, bunun yerine acı bir kimliksizlikle, hastane kıyafetleriyle toprağa veriliyorlar."

Sağlık makamları, virüsün kurbanın ölümünden sonra bulaşamayacağını söylese de, yine de kıyafetler üzerinde birkaç saat canlı kalabiliyorlar.

"Yakınlar, kaybettikleri anneleri, babaları ya da kardeşleriyle birlikte gömülmesi umuduyla el yazısı notlar, aile yadigârları, çizimler ve şiirler vermeye çalışıyorlar. Ancak bunların hiçbiri tabutların içine konulmuyor.Ailelerin bize verdikleri kıyafetleri naaşın üstüne koyuyoruz, sanki giyinmişler gibi, üste bir gömlek, alta bir etek." diyor.