Foto Galeri

Burak Karataş, Piri Reis Lions’a konuk oldu

Burak Karataş, Piri Reis Lions’a konuk oldu

Çukurova Expres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Burak Karataş, Mersin Piri Reis Lions Kulübü’nün konuğu oldu.. Karataş yaptığı konuşmada; ‘Uğur Mumcu suikastını 4 terör örgütünün birden üstlenmesi düşündürücü’ dedi..

Mersin Piri Reis Lions Kulübü’nün 15 günde bir yaptığı ve değişik meslek gruplarından bir konuğu konuşmacı olarak misafir ettiği toplantısı 20. Cadde Marina Restaurant’ta gerçekleştirildi.. Toplantı Mersin Piri Reis Lions Kulübü Başkanı Nur Sema Akyazıcı’nın açılış konuşması ile başladı.. Toplantının bu haftaki konuğu ise Çukurova Expres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Burak Karataş oldu.. Gazetecilik mesleği ile ilgili Mersin Piri Reis Lions Kulübü üyelerini bilgilendiren Burak Karataş, ‘Bugün 24 Ocak 2013.. Üstat Uğur Mumcu’nun katledilişinin 20. Yıl dönümü.. Aynı zamanda davanın zaman aşımına uğradığı gün.!’ diyerek Mumcu suikastının faillerinin halen yakalanamamış olmasına tepki gösterdi..

Mumcu’nun hayatı ile ilgili kısa bilgiler veren Burak Karataş, ‘Büyük usta katledildiğinde 51 yaşında idi.. Yani bir gazetecinin bilgi birikimi ile en verimli hale geldiği yaşlarda idi.. Yazdığı Sakıncalı Piyade kitabı Rutkay Aziz tarafından tam 700 kez sahnelenen bir ustayı anıyoruz bugün.. Uğur Mumcu 7 Ocak 1993 tarihinde 'MOSSAD VE BARZANİ' başlıklı yazısında Barzani - CİA ve MOSSAD arasındaki bağlantıyı yazdı.. 8 Ocak 1993 tarihinde 'ÜLTİMATOM' başlıklı yazısında İstihbarat örgütleri ile Kürt Milliyetçileri arasındaki bağlantıyı açıklayacağını yazdı.. Ve bu yazının üzerinden 16 gün geçtikten sonra 24 Ocak tarihinde katledildi.. Suikastın sonrasında hiçbir delil bulunamadı’ dedi.. Karataş özellikle suikast sonrasına dikkat çekerek, ‘Büyük usta Mumcu katledildikten sonra İslami Hareket, İbda-C , Hizbullah ve PKK katliamı üstlendi.. Ortada bir katliam var ama 4 örgüt birden ‘ben yaptım’ diyor.. Bu da oldukça ilginç bir olay.. Bugün burada Uğur Mumcu ve diğer basın şehitlerini anmak istiyorum’ dedi..

Uğur Mumcu örneğinin burada çok önemli olduğunu kaydeden Burak Karataş, ‘Bu ülkede bir şeyleri aydınlığa çıkarmak istiyorsanız o zaman ciddi anlamda tehlike altındasınız demektir.. Bugün aynı olayları yerelde de farklı şekillerde yaşıyoruz.. Sansürü iliklerimize kadar hissettiğimiz günlerdeyiz.. Ulusal basına baktığınız zaman Koç-Sabancı gibi dev kuruluşların olumsuz haberlerini göremezsiniz.. Çünkü reklam pastalarının büyük bir bölümünü onların şirketleri oluşturuyor.. Mersin’de de bu tür uygulamalar ile karşı karşıyayız.. Herhangi bir kişiyi eleştirdiğiniz taktirde kişiler sizlere verdiği ilanları geri çekerek üzerinizde bir nevi sansür uyguluyorlar.. Eğer ekonomik anlamda güçlü iseniz bu sansüre karşı direnebilirsiniz; fakat çalıştığınız kurum ekonomik anlamda güçlü değil ise reklam verenlerin olumsuz haberlerini kullanamazsınız’ dedi.. Gazeteciliğin çok güzel fakat aynı zamanda oldukça zor bir meslek olduğunu da ifade eden Burak Karataş, ‘Zaman zaman biz de oturup düşünürüz; gazetecilik mi insanlık mı.? diye.. Ama eğer bir kaza yerinden geçiyorsanız ve 10 ölü var ise önce kaza alanının fotoğrafını çekmez ve yaralılara yardım etmek isterseniz o zaman işten kovulursunuz.. Öncelikle fotoğrafı çekip daha sonra insani görevinizi yerine getirmeniz gerekmekte’ dedi..