Burada konuşan Dr. Levent Uysal, Mersin’de sektörler bazında gerçekleştirdikleri çalıştaylar hakkında Başkan Doğmuş’a bilgi verdi ve birlikte lobi oluşturarak hareket etmek istediklerini belirterek şunları söyledi;

“Mersin’in ve Mersin halkının daha iyi koşullarda yaşaması için yapacağımız projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Özellikle yaptığımız sektör çalıştaylarıyla resimleri çekiyoruz. Bu çalıştayın sonuçlarını sizlerle paylaşacağız. Resmi sizlerin de görmesini istiyoruz. Başarı birlik ve beraberlikten geçiyor. Ve sizlerden şunu rica edeceğiz. O sektörlerde bir lobi oluşturma ile ilgili birlikte doğru takımı kuralım. Ve 1 Ekim’den sonra Meclis’te sizleri ağırlayalım. O sektörün sorunlarını kimlerle çözeceksek, nokta atışıyla onlara gidelim”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş, kentte yapılan ve yapılmakta olan projeleri yakından takip eden bir dernek olduklarını belirtti.

Mersin’de yapımı devam eden projeler ile ilgili bilgi veren Başkan Doğmuş, “Antalya ve Mersin arasında tek bir bölge kaldı. Onun da 16 kilometresi Mersin’de, 18 kilometresi Antalya bölgesinde olmak üzere 34 kilometrelik bir yol yapımımız kaldı. İhalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde Mersin tarafı başlayacak. Bir de Aydıncık şehir çıkışı var. O da tamamlanınca Mersin’in batısında yol sorunu kalmayacak” dedi.

Başkan Doğmuş “Mersin Gişeleri”ni bir kez daha gündeme taşıdı

Başkan Doğmuş, “Adana’dan gelirken Adana levhası bitiyor, Mersin levhası başlıyor, 3 metre sonra  gişeler geliyor. Bunu Yenice’ye koysaydık hiç sorun yoktu. Konuyu araştırdım. 1996 yılında dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Duraç dava açmış. Davayı kazanınca gişeleri Mersin sınırına çekilmiş. Bizim talebimiz, ya bu gişeler Adana’ya da koyulsun, ya da Mersin’den kaldırılsın. Tarsus’un doğusu ile batısı arasında 4 km var, girip çıkarken para veriliyor” dedi. MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, konuyu kendisinin de önemsediğini belirterek, meclise taşıyacağını kaydetti.

Mersin için önemli buldukları konuları maddeler halinde sıralayan Başkan Doğmuş, “Karayolu, demiryolu, hava yolu,  deniz yollarını kapsayan, merkezi hükümet ve yerel yönetimin bir araya gelerek Mersin Ulaşım Master Planı hayata geçirilmelidir” dedi.

Doğmuş: Mersin Konteyner Limanı Projesi hayata geçirilmelidir

Lojistik projesine de değinen Başkan Doğmuş, Filyos ve Çandarlı Limanları ile birlikte projeleri başlayan ancak henüz hiçbir başlangıç yapılmayan Mersin Konteyner Limanı Projesi’nin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

MERYAD’TAN Çukurova Endüstri Bölgesi Projesi

Yaklaşık 250 bin yavru kaplumbağa denizle buluştu Yaklaşık 250 bin yavru kaplumbağa denizle buluştu

Başkan Doğmuş, MERYAD olarak üzerinde 4-5 yıldır çalıştıkları ve OSB Genel Müdürlüğüne sundukları “Çukurova Endüstri Bölgesi Projesi”nin de Mersin’de yatırım ve istihdamın gelişmesine çok büyük katkısı olacağını kaydetti.

“Mavi İpekyolu Uluslararası Deniz Ve Denizcilik Festivali”

Mavi Ekonomi Projesi’ne değinen Başkan Coşkun Doğmuş, mavi ekonominin, sürdürülebilirlik ve çevresel faktörlerin, ekonomik kararların ve iş modellerinin merkezine yerleştirildiği bir yaklaşım olduğunu söyledi ve proje ile ekonomik büyümeyi amaçladıklarını söyledi. “Mavi İpekyolu Uluslararası Deniz Ve Denizcilik Festivali”nin 321 km sahili olan Mersin’de yapılmasının öneminden bahseden Başkan Doğmuş, festivalin Mersin’de mavi ekonominin gelişimine ve kentin tanıtımına büyük katkı sunacağını belirterek, “Mersin Valiliğimiz himayesinde TGS desteği ile hayata geçirilecek olan bu projenin bütün STK’lar tarafından desteklenmesini bekliyoruz” dedi.