Kayseri’deki Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Ardahan Kent Konseyi arasında iklim değişikliğine ilişkin ortak çalışmaların yapılacağı iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan ve AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz tarafından imzalandı. Protokol ile iki kurum arasında “Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” çerçevesinde iklim değişikliği, su ayak izi, karbon ayak izi, gıda israfı, nitelikli eğitim, kültürün sürdürülebilirliği, akıllı şehirler ve toplumlar, temiz enerji, karasal ve su ekosistemleri gibi konuları içeren ortak çalışmalar gerçekleştirilecek.

Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan yaptığı açıklamada, Ardahan’da ilk, orta ve lise kademesindeki çocuk ve gençlere atölye çalışmaları ile iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri konusunda eğitimler verileceğini söyledi.

Taştan, "Ülkemizin en önemli üniversitelerinden biri olan Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi ile yaptığımız bu protokol için öncelikle AGÜ Rektörü Cengiz Yılmaz’a ve hocalarımıza teşekkür ederim. Geleceğimizin en önemli konusu olacak olan iklim ve su konuları olmak üzere sürdürülebilir kalkınma amaçları konu başlıklarında önemli çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: iha