Adana Optimum Outlet’in alışveriş kampanyası çerçevesinde müşterilere doldurttuğu anket, tepki çekti. Belli miktarda alışveriş yapan müşterilere yönelik yapılacağı bildirilen çekiliş formundaki soruların şıkları arasında kendi alanlarında Türkiye’nin önde gelen bazı kurum ve kuruluşların isimlerine yer verilmemesi müşteriler arasında şaşkınlığa yol açtı.
 
Adana Optimum yönetimi, alışveriş merkezindeki mağazalardan aynı gün içerisinde 100 liranın üzerinde alışveriş yapanlar arasında gerçekleştireceği çekilişle, bir kişiye otomobil veriyor. Alışveriş yapan vatandaşlar, AVM çıkışında harcama fişlerini göstererek görevlilerden çekilişe katılmak için başvuru formu alıyor. Bu formu dolduran vatandaşlar, daha sonra çekilişe katılıyor. Optimum yönetimi tarafından çekilişe katılacak vatandaşlara doldurttuğu formda, 16 sorulu bir anket yer alıyor. Bu ankette vatandaşlardan tuttukları takımdan, okudukları gazetelere, kredi kartını kullandıkları bankadan alışveriş merkezlerine, hangi günler geldiklerine kadar pek çok soru soruluyor. Anket sorularındaki şıklar ise vatandaşların tepkisini çekti.
 
Okuduğunuz gazeteler kısmında yazılan şıklar arasında Zaman’ın yanı sıra Türkiye, Star, Yeni Şafak, Bugün, Vakit, Yeni Asya ve Milli Gazete gibi yayın organlarının bulunmadığı anketin ‘Hangi Dergiyi Okuyorsunuz’ şeklindeki sorusunun seçenekleri de tepki çekti.
 
Müşterilerin hangi bankanın kredi kartını kullandıkları yönündeki sorunun şıklarında da hiçbir finans kuruluşu bulunmuyor. Bank Asya, Türkiye Finans, Albaraka Türk veya Kuveyt Türk gibi kurumların yer almaması da tepkileri artırırken, vatandaşlar forma kasıtlı olarak belli kurumların isimlerinin yazılmadığı görüşünde. Öte yandan vatandaşlara tuttukları takımlarla ilgili sorunun cevap şıkları arasında Adanaspor ve Adana Demirspor takımlarının olmaması da Adanalı taraftarların tepkisini çekti.
 
Konuyla ilgi açıklama yapan Adana Optimum Outlet Pazarlama Sorumlusu Kemal Hiçyakmazer, konuyla ilgili kendilerine müşterilerinden de şikayet geldiğini belirterek, “Biz bu formu ajanslara yaptırdık. Soruları belirledik ama şıkları onlar koymuş. Biz de dikkat etmedik. Müşterilerimizin uyarılarını bundan sonra bastıracağımız formlarda dikkate alacağız. Kurum olarak müşterilerimiz arasında asla bir ayırım yapmayız. Din, dil, ırk, mezhep, uyruk ayrımı yapmamız söz konusu değil. Bütün insanlara aynı gözle bakıyoruz.“ diye konuştu.
 
Öte yandan formun baskı işlerini yürüten Sezgi Ajans yetkilileri ise anket çalışmasının Optimum’dan geldiği şekliyle basıldığını, üzerinde oynama yapmadıklarını kaydetti.
Editör: Barış Köksal