Olay, Adana'nın merkez Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, nişanlı olan Zeynep T. ve Mehmet T. çifti, Mehmet Sami D., Emre K., Mehmet Y. ve Nedim Ö. ile birlikte inşaat malzemeleri işine girdi. Zeynep T. ve Mehmet T. çifti, birkaç ay birlikte iş yaptıkları ortaklarına malzeme alımı sırasında vermeleri gereken parayı birkaç kez vermeyince 55 bin TL'lik borçları birikti. Nişanlı çift daha sonra ortaklıktan ayrıldı ancak borçlarını ödemedi. Diğer 4 ortak parayı sürekli istese de nişanlı çift maddi durumları iyi olmadığından parayı bir türlü veremedi. Bir gün önce borçlarını tekrar isteyen ancak alamayan 4 kişi, çifti gece yarısı Gaziantep'teki evlerinden otomobille aldı.
 
Ortaklar parayı yine alamayınca çifti alıkoyarak Adana'ya doğru yöneldi. Çocuklarının otomobille götürüldüğünü gören çiftin ailesi hemen polisi aradı. Gaziantep polisi, Adana polisini arayarak otomobilin plakasını verip nişanlı bir çiftin alıkonulduğunu bildirdi. Bunun üzerine Adana polisi, otoyolda otomobili yakalamak için önlem aldı. Beyazevler Mahallesi'nde yakalanan araçtaki şahıslar, emniyete getirilip sorguya alındı. Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar, daha sonra Fatih Polis Merkezi'ne götürüldü. Nişanlı çift ve onları alıkoyan 4 kişinin gece boyunca uykusuz kaldıkları için polis aracında uyudukları gözlendi.
 
Nişanlı çift kendilerinin alıkonulduğunu ileri sürerek şikayetçi olurken, 4 kişi de çiftin 55 bin TL paralarını vermediğini iddia ederek şikayetçi oldu. Şahıslar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Editör: Barış Köksal