Yüreğir’de Kozan Yolu üzerindeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen, kongrede MHP Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler, Milletvekilleri Seyfettin Yılmaz, Muharrem Varlı, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Kanat, MHP’li belediye başkanları Hüseyin Sözlü, Yusuf Baş, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, ilçe başkanları Nurettin Çetiner, Yusuf Kanlı, İbrahim Kara, Hüseyin Tumlukolcu, Kadir Topak ve delegasyon ile çok sayıda partili hazır bulundu.
 
Kongrenin Divan Başkanlığını yapan MYK Üyesi Metanet Çulhaoğlu, açılış konuşmasında, AKP hükümetinin son hedeflerinden biri olan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu ve yoğun alkış aldı. İlk konuşmayı yapan İl Başkanı Kadir Üçkardeşler ise, din ve dil birliğinin önemine değindi, toplumları ayakta tutan bu iki yapının ikbal ve istikbal için vazgeçilmez olduğunu anlatarak, iktidarın bu alanlardaki istismar, söylem ve tavizlerinin tehlikelerine işaret etti. Siyasi, iktisadi, içtimai, dini, milli ve diğer alanlarda yaşanan bütün sıkıntıların aşılması için Türk milliyetçilerinin çaresiz olmadığının altını çizen Üçkardeşler şunları söyledi: “Ergenekon’dan çıkan Türklerin, Çin sarayını basan Kürşad’ın, 1071’de Malazgirt’te 30 bin kişilik ordusu ile 100 bin kişiye karşı savaşan Alparslan’ın, 1299’da Söğüt’te dört yüz çadırdan bir cihan devleti kuran Osman Gazi’nin, 1453’te İstanbul surlarını topa tutan Sultan Mehmet’in, Viyana kapılarını zorlayan Kanuni’nin, 1919’da bir taka ile Samsun’a çıkan Mustafa Kemal’in, 1944’te işkenceye maruz kalanların, 1969’da Adana’da Milliyetçi Hareket Partisi’ni kuran cennet-mekan Başbuğ Alparslan Türkeş’in, 1997’de ülkü bayrağını devralan genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin bir hayali vardı.”
 
Üçkardeşler şöyle devam etti: "Bugün bu salonda olan herkesin onlar gibi hayali var. Hepimizin hayalleri aynı. Hayallerinizi öldürmeyin. Onlara sahip çıkın. Tarihte her olay birilerinin ayağa kalkmasıyla başlamıştır. Şimdi bu salonda, ülkemizde olan ve olmasını katiyen istemediğimiz şeylerin bir daha olmaması için ayağa kalktık. Ülkesini ve milletini seven insanlar olarak hayır diyoruz. Olmaz diyoruz. Bıkmayacağız, usanmayacağız, yılmayacağız. Dimdik ayaktayız. Allah yar ve yardımcısız olsun."
 
Adana Milletvekili Muharrem Varlı da, AK Parti İktidarının tek adam, tek parti diktatörlüğünü kurma peşinde olduğunu ileri sürdü. Bunun somut örneklerinin bizzat yaşanmaya devam ettiğini kaydeden Varlı, "Dün terörle mücadele eden paşalar tutuklanırken ve halen içeride yatarken ‘Yargı bağımsız’ diyenler, bugün MİT-PKK-KCK ilişkilerine yönelik hazırlanan soruşturmayı açan savcıları görevden alıyorlar. Bu durumu Deniz Feneri davalarında da gördük. Bu mudur adalet, bu mudur demokrasi?" diye sordu.
 
Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da, MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Suriye politikasına geçtiğimiz günlerde tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Ömer Çelik’e göndermede bulundu. Yılmaz şöyle konuştu: “Habur’da teröristlere şov yaptıran, onlara çadır mahkemeler kurdurup, sözde yargılayıp sonra serbest bıraktıran siz değil misiniz? Bu rezaletin fikir babası siz değil misiniz? Dün Suriye ile kardeş olan, Esat ile yatlarda gezen, ortak bakanlar kurulu toplantısı düzenleyen, Fenerbahçe’ye orada maç yaptıran sonra ABD’nin emri ile yüz seksen derece dönen siz değil misiniz? Bizi kendinizle karıştırmayın. Biz, ‘kardeşim’ dediklerini sırtından vuran gelenekten gelmiyoruz. Biz, fikrimizi, beynimizi kiraya verenlerden değiliz. Biz, Şeyh Edebali’nin, Osman Gazi’nin, Fatih’in, Kanuni’nin, Atatürk’ün, Alparslan Türkeş’in inanç ve felsefesini bayrak yapan Türk milliyetçileriyiz.”
 
MHP Sarıçam’da mevcut İlçe Başkanı ve yeni dönem adayı Mehmet Özcan ile Ahmet Ünsal’ın iki ayrı listesiyle gidilen seçimde 401 geçerli oyun 270’ini alan Özcan güven tazeledi. Ünsal’ın listesi ise 131 oy aldı. Yönetim kuruluna şu isimler seçildi: İsmail Gülhan, Bilal Uludağ, Mehmet Koca, İsmail Altınöz, Mehmet Kurt, Mehmet Çilingir, Ömer Çelik, Sayım Toruk, Murat Tokgöz, İbrahim Yavuz, Ahmet Yavaş, Resul Ergin, Cemal Elmalı, Ahmet Köse, Mahmut Sert, Ercan Teberik, Mustafa Gülhan ve Ahmet Yılmaz.
Editör: Barış Köksal