Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) öncülüğünde Merkez Camii'nde toplanan bir grup protestocu, İsrail'in Filistin'e saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenler için cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı. Burada İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atan grup, daha sonra araçlarıyla konvoy oluşturarak İncirlik Hava Üssü'ne yürüdü.
Burada grup adına basın açıklaması yapan İdris Polat, Nurullah Genç'in “Uyan Artık” isimli şiirini okudu. Polat, “Katil İsrail, Gazze'den kanlı ellerini çekinceye kadar, işgal ettiği Filistin topraklarından çekilinceye kadar, İncirlik üssü kapanıp ABD askerleri defolup gidinceye kadar, sözümüz, eylemimiz ve en önemlisi öfkemiz bitmeyecektir” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından eylemciler, el ele kenetlenerek İncirlik Hava Üssü'nü “kuşatmak” istedi ancak emniyet güçlerinden izin alamayan grup, barikatlarla örtülü İncirlik girişinden geri dönerek D400 karayoluna yöneldi. El ele kenetlenen gruplar, sloganlar atarak bir süre Amerikan Konsolosluğuna doğru ilerledi. Eylemlerini tamamlayan protestocular, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Editör: Barış Köksal