Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Romatoloji-İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Eren Erken'in kendisine mobbing uyguladığını iddia eden hemşire Meral Tuncer Şahin 10 bin TL tazminat davası açtı.
 
Adana 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 10 bin liralık manevi tazminat davası açan evli 2 çocuk annesi 24 yıllık hemşire Şahin'in açtığı davaya başlandı. 2 çocuk annesi Şahin, bölüm başkanı Erken'in kendisine yönelik baskı, taciz, yıldırma ve küçük düşürmeye yönelik eylemlerde bulunduğunu ve bu yüzden ruh sağlığının bozulduğunu iddia etti. Şahin, "Özel hastalarını başka doktora yönlendirdiğim için bana yönelik tavırları değişti. Hiçbir hatam olmadığı halde bana uyarı yazısı gönderdi. 'Ben ne istiyorsam yapacaksın' diyerek bağırdı. Hastalara ise benim hakkımda, 'Vicdansız hemşire' diye şikayet dilekçesi yazdırdı. Baskıları sonucu psikolojim alt üst oldu" dedi.
 
Prof. Dr. Erken ise mahkemeye avukatı aracılığıyla verdiği yazılı savunmasında suçlamaları reddetti. Hemşire Şahin'i, görevini aksatmak, görev yerini terk etmek, mesai saatlerinde hastane içinde boykot ve eylemlere katılmakla suçladı.
 
'PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYOR'
Duruşmada tanıklık yapan Dr. Süleyman Özbek, hemşire Meral Şahin'in çalışma şartlarından dolayı psikolojik tedavi gördüğünü, bunun da Prof. Erken'den kaynaklandığını söyledi. Başka bir bölümde çalışan hemşire Nazan Eroğlu ise, Prof.Dr. Erken'in hemşire Şahin'i azarladığını duyduğunu belirterek, "Eren hoca, 'Sen kendini ne zannediyorsun, dev aynasında mı görüyorsun? Ben böyle istiyorum, böyle olacak' diyerek Meral'e bağırıyordu. Kısa süre sonra Meral ağlayarak odadan çıktı" dedi.
 
Duruşma ertelenirken Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi üyeleri de, hemşire Şahin'e duruşma çıkışı sahip çıkıp basın açıklaması yaptı.
Açıklamada, hastanede yardımcı kadın personel üzerinde mobbing uygulandığı belirtildi.
Editör: Barış Köksal