Cumhurbaşkanı Klaus, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret ettikten sonra Seyhan Nehri kenarında bulunan ve göl manzarasıyla öne çıkan Onbaşılar Restaurant'ta öğle yemeği yedi. Restaurantta eşi Livia Klausova, Vali Coş ve eşi Aylin Coş ile birlikte mangal başına geçen Cumhurbaşkanı Klaus, ateşi yelledi ve yemeklerin hazırlanmasına yardımcı oldu. Daha sonra sofraya geçen Çek Cumhurbaşkanı, 'Adana Kebabı'nın tadını bakıp, Adana'nın yöresel yemeklerini yedi.
 
Restoran çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Klaus, dünyanın en eski köprülerinden biri olan tarihi Taşköprü üzerinde yürüyüş yapıp, eşiyle birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Burada Taşköprü hakkında bilgi alan Klaus, daha sonra Ortadoğu'nun en büyük camilerinden olan Sabancı Merkez Camisi'ne geçerek, burada incelemelerde bulundu. Vaclav Klaus'un eşi Livia Klausova ile Vali Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, birlikte başörtüsü takarak camiye girdi.
 
Klaus'a cami hakkında bilgi veren Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Müslümanlık ve camideki ibadet konusunda da açıklamalarda bulundu. Uzun, Cumhurbaşkanı Klaus'a 'Hadis-i Şerif' tablosu, eşi Livia Klausova'ya da 'Kabe' tablosu hediye etti.
 
Gezilerini tamamlayan Klaus ve beraberindeki heyet, daha sonra Adana Sanayi Odası'nda (ADASO) düzenlenen "Türk-Çek İş Forumu" toplantısına katıldı. Oturumun ardından Adana'daki ziyaret ve temaslarını tamamlayan Klaus, karayoluyla Mersin'e döndü.
Editör: Barış Köksal