Adana Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Avrupa’ya açılmaya devam ediyor. Özel Burç Vural Anadolu-Fen ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri bir Comenious projesi olarak öne çıkan; ‘Avrupa Çevre Sorumluluğu İçin Ortak Yardım Projesi’ kapsamında Almanya ve Danimarka da dahil toplam 6 Avrupa ülkesinde ziyaret ve temasların bir diğer aşaması olan Bulgaristan ziyaretini tamamladı.
Proje kapsamında Özel Burç Vural Anadolu-Fen lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek lisesi Kimya Öğretmeni Mustafa Topçu, Rehber Öğretmen Kadir Çelik, Özel Burç Vural Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri M. Enes Taşgıt, Ali Seçti, M. Furkan Kanca, Ömer Faruk Asker, Hakan Ünal, M. Efe Yanık, İ. Murat Özbulut, Ömer Kaleağası, M. Talha Var, Enes Salih Seğmen, Emre Can Özkaya ve Rıdvan Arık, Bulgaristan’a giderek bir takım temaslarda bulundular.

TÜRKİYE'Yİ VE ADANA'YI DA TANITTILAR
Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan, Comenious (Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı) tarafından da desteklenen proje çerçevesinde öğrenciler Bulgaristan’da çeşitli sunumlar yaparak hem Türkiye hem de Adana’dan bahsettiler. Bulgaristan’da çeşitli gezilere katılan öğrenciler hem Bulgaristan’ı gezdiler hem de diğer Avrupa ülkelerinden gelen öğrencilerle bir takım etkinliklerde bulundular.
Öğrencilerin ekolojik olaylara duyarlılığını arttırmak amacıyla başlatılan ve kısaltılmış adı ‘CHEERS’ olan; ‘Comenious Projesi’ne katılımı onaylanan Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, ülkelerin ve şehirlerin ekolojik durumu hakkında çalışmalar yapmaya devam ediyorlar.
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özel Burç Vural Anadolu-Fen Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan, bu projeye dahil olmalarının, Özel Burç Okulları açısından sosyal ve bilimsel çalışmalarında büyük bir adım olduğunu vurguladı. Mustafa Gürhan bu proje ile öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri, yeterlilikleri edinmelerini ve özgüvenlerini arttırmalarının amaçlandığını kaydetti.

PROJENİN AMACI
Proje Koordinatörü Mustafa Topçu ise projenin amacının; öğrencilerin, ekolojik açıdan olumlu ve olumsuz gelişmelere olan ilgisini artırmak ve bilinçlendirmek olduğunu anlattı. Topçu, “Projemiz, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı’na müracaat eden yaklaşık 2 bin okul arasında projesi kabul edilerek, ilk yüzde 40'lık dilime girmeyi başardı. Ayrıca Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi bu seçilen okullar içerisinde de çok az sayıda olan özel okullar arasında da yer aldık” dedi.
Editör: Barış Köksal