Adana'da dinlenme alanı olarak düzenlenen bölgeye odun toplamak için giden bir kadın, kesilen ağacın altında kalarak hayatını kaybetti.
 
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Köprülü Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Devlet Su İşleri (DSİ), kendisine ait ormanlık alanı ihale yöntemiyle dinlenme alanı yapılması için kiraladı. Bir firma tarafından ihale ile kiralanan alanda 50 yıllık ağaçların kesimine başlanırken, 3 gündür çalışma yapılan alan, ağaçlardan düşen parçaları yakacak olarak toplamak isteyen vatandaşların akınına uğradı.
 
Bugün sürdürülen çalışmalar sırasında odun toplayan 60 yaşındaki Hayriye Boci'nin kafasına düşen büyük dal parçası, yaşlı kadını ağır yaraladı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, başından ağır yaralanan Boci'yi ilk müdahalenin ardından Adana Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yaşlı kadın, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Bu arada, yaşlı kadının üzerine düşen ağacı kestiği belirtilen İsmail D. de fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldı.
 
Görgü tanığı Talip Dalkılıç (35), mahalle halkının kesilen ağaçlardan toplamak için alanda olduğunu belirterek, "Herkes bir anda kesilen ağaçlara doğru koştu. Bu kadın da oraya doğru gitti. Kesilen ağaç başka bir ağacın üzerine düştü. O ağacın büyük bir dalı da kadının kafasına düştü" diye konuştu.
 
Olay yerinde yaşlı kadının baş örtüsü, ayakkabıları ile topladığı dal parçaları kalırken, mahalle sakinleri hala çocuklarıyla birlikte kesim yapılan yerde odun toplamaya devam ediyor.
Editör: Barış Köksal