Adana'da bir bankanın ATM'sine monte ettiği mikro CD kart ile kredi kartlarını kopyalayıp, ATM'ye yerleştirdiği kamerayla da kartın şifresini görüntüledikten sonra internetten alışveriş yapmak isteyen bir kişi suçüstü yakalandı.
 
Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi, Kazım Karabekir Mahallesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı üzerinde Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmeleri önündeki bir bankanın ATM'sine gelen bir kişi uzun süre burada kaldı. Yakınındaki durakta otobüs bekleyen vatandaşlardan biri şüphelenip polisi arayarak, verdiği adresteki ATM'de bir gencin uzun süredir bir şeyler yapmaya çalıştığını bildirdi.
 
Bu sırada, vatandaşların kendisini fark ettiğinden şüphelenen kişi, ATM'den ayrıldı.
Polis olay yerine geldiğinde şahsı bulamadı ancak vatandaşlar eşkalini verdikleri şahsın gittiği istikameti söyledi. Bunun üzerine polis şahsı bulvar üzerinde yakaladı.
Olay yerine gelen diğer polis ekipleri de ATM üzerinde inceleme yaptı. Yapılan incelemede Mehmet D.Ç'nin (22) kredi kartını kopyalamak için ATM'nin kart giriş bölümüne mikro CD kart yerleştirdiği, kartın şifresini öğrenmek için de ATM'nin üst kısmına kamera yerleştirdiği tespit edildi.
 
Yakalanan şahıs sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, bir kişinin de şahsa gözcülük yaptığı öğrenildi.
Editör: Barış Köksal