10 teröristin öldürüldüğü çatışmada Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ile birlikte şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un cenazesi, ambulansla Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Kurtbeyoğlu Mahallesi'ndeki ağabeyi İsa Kurt'un evine getirildi. Evli ve 2 çocuk babası olan şehit İbrahim Kurt'un annesi Zeynep Kurt, cenazenin evin önüne getirilmesi sırasında sinir krizi geçirdi. Şehidin cenazesi, daha sonra İrfanlı Camii'ne getirildi. Şehidin eşi Fatma Kurt, kardeşleri ve diğer yakınları şehidin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin yengesi Ümmü Kurt, siyasilere sitem ederek, "Bunların ya kökünü kazıyın ya da bu görevi bırakın" dedi. Cenazeye katılan MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, şehit eşi ve yakınlarına taziyede bulundu. Şehit yakınları ise Milletvekili Türkoğlu'na, BDP'li milletvekillerini kastederek, "Onlardan hesap sorun, bizim için yumruklayın" dedi.
 
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı ve Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu ile AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal da şehit ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Haydartaşı Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
Şehit Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un 3 yaşında Bengisu adında bir kızı ile 6 yaşında Metin adında bir oğlu olduğu, eşi Fatma Kurt'un da hamile olduğu ve doğum için daha önceden Adana'daki akrabalarının yanına geldiği öğrenildi.
Editör: Barış Köksal