Başantrenör Olcay Orak, ilk maçta 67-64'lük skorla mağlup ettikleri İspanyol temsilcisi karşısında, rövanşı da kazanmak istediklerini, bunun için de sıkı bir hazırlık dönemi geçirerek, artık maç saatini beklemeye başladıklarını anlattı. Menderes Spor Salonu'nda yarın oynayacakları karşılaşmada en büyük kozlarının Adanalı basketbolseverler olacağını kaydeden Orak, "Rakibimiz karşısında 2 sayı farkla maçı kaybetsek dahi bir üst tura yükselen taraf biz olacağız. Ama biz kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz. Kazanıp, adımızı 'yarı final'e yazdırmak istiyoruz" dedi.
 
İlk maçta rakiplerini 64 sayıda tutmayı başardıklarını ve iyi bir savunma anlayışı ortaya koyduklarını hatırlatan Olcay Orak, rövanşta da yine aynı anlayışla sahada mücadele edeceklerinin altını çizdi. 'FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda 'final'e kadar yükselmek istediklerini dile getiren Orak, söz konusu hedefe ulaşabilme noktasında da taraftarların kendilerine vereceği desteğin önemli olduğunu belirterek, "Eğer taraftarımız yanımızda olur, takımla adeta kenetlenirse o zaman aşamayacağımız engel kalmaz" ifadesini kullandı.
 
Botaş'ın geçmişte 'FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda 'final' oynadığını hatırlatan Genel Menajer Abdullah Kutlu da, aynı başarıyı bir kez daha tekrarlamak istediklerini dile getirdi. Kutlu, "Turu geçip, adımızı 'yarı final'e yazdıracağımıza inanıyorum. Bu arada basketbolseverlere de büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Tıpka Mondeville karşısında olduğu gibi bu maçta da bizi sonuna kadar desteklemelerini bekliyoruz. Takımımızın sıkıntı çektiği anlarda taraftarımız tribünde yanımızda olursa bu işi başaracağız ve Avrupa'da ilk dört arasına kalacağız" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal