Adana'da kent merkezindeki seyyar satıcıların kaldırılıp, kaldırım işgalinin önüne geçilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sırasında zabıta ekipleri ile esnaf arasında gerginlik yaşandı. Çıkan olaylarda 3 kişi gözaltına alındı.
 
Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile merkez ilçe Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce ortaklaşa yürütülen çalışmalara İl Emniyet Müdürlüğü de destek verdi. Kentin en işlek caddeleri olarak Atatürk Caddesi'nde başlatılan, Çakmak Caddesi ve İnönü Caddesi'nde sürdürülen çalışmalarda zaman zaman gergin anlar yaşandı. Kaldırım işgalinin önüne geçilerek, seyyar satıcıların kaldırılmasına yönelik uygulama kapsamında yaya akışını engelleyen ve kaldırımda yer işgal eden seyyar tezgahlar zabıta ekiplerince kaldırıldı. Tezgahlarını vermek istemeyen esnaf ve seyyar satıcılar, zabıtaya karşı direndi.
 
Ekipler ve esnaf arasındaki sözlü tartışma kısa sürede büyüyüp kavgaya dönüşürken, olaya müdahale eden polis esnafı güçlükle sakinleştirdi. Çıkan olaylarda 3 kişi gözaltına alındı.
 
Kaldırımı işgal ettiği gerekçesiyle zabıta ekiplerince toplanan tezgah ve çeşitli ürünler, 5 ayrı zabıta aracına konularak götürüldü. Çalışmanın önümüzdeki günlerde de sürdürüleceği bildirildi.
Editör: Barış Köksal