Beyaz Gelincik Düğün Salonu'nda yapılan; 'AK Parti Sarıçam İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurul Toplantısı'na yoğun ilgi gösterildi. Divan Başkanlığı'nı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Acembekiroğlu'nun üstlenmiş olduğu kongreye katılanlar arasında; AK Parti Adana milletvekilleri Ali Küçükaydın ve Şükrü Erdinç, AK Parti İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de yer aldı. Burada konuşan Ziyaettin Yağcı, toplumun farklı kesimlerince dile getirilen; “Adana'ya ne yapılıyor ki?” şeklindeki eleştirilere yanıt verdi.
 
Yağcı, “Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan dün tatil günü olmasına rağmen aldığım bilgiye göre; 2011 yılında Adana'dan yaklaşık 2 milyar lira TL'lik vergi toplandı. Karşılığında 3 milyon TL'nin üzerindeki bir kaynak, merkezi hükümet tarafından Adana'ya aktarıldı. Adana merkezi hükümete 2 vermiş karşılığında 3 almış. Bunun içinde özel sektör yatırımları yok” dedi. Kendisine bir takım hedefler belirlediğini anlatan Yağcı, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Bizden 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerin AK Partili olması için çalışmamız isteniyor. Bu amaçla ben 66 yaşında bir kardeşiniz olarak çatlarcasına çalışacağım. Sizlerden de en az benim kadar çalışmanızı rica ediyorum.”
 
AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ise, Sarıçam'ın tarihi önemine ve Adana için merkezi hükümetin yaptığı yatırımlarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Küçkaydın, AK Parti'nin 12 Haziran seçimlerinde merkezi ilçelerde Karaisalı'dan sonra yüzde 45 ile en yüksek oyu Sarıçam'dan aldığını hatırlatarak, “Sarıçam'da partimizin bu başarısında her yerde örnek olması gereken belediye teşkilat uyumu var. İlçede partimiz, son seçimlerde en yakın rakibine 10 bin oy fark attı. Bu uyum ile 2014 seçimlerinde aynı başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum” ifadesini kullandı.
 
Sarıçam ilçesinin gelişmeye açık bir ilçe olduğunu, bölgede belediye ile ilçe teşkilatının uyumlu çalıştığını belirten AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülerek kabul edilen ve kamuoyunda; 'MİT Yasası' olarak bilenen kanunla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdinç, derin ve etkili güçlerin MİT müsteşarı üzerinden Başbakan ve AK Parti'ye dönük bir saldırı olduğunu öne sürerek, “Ülkede terörün bitmesini istemeyenler MİT üzerinden Başbakanımıza saldırıyor. PKK ile Oslo'da görüşüldüğü diye eleştirenler. 1999'da bölücü başının idam cezasının kaldırılmasını ve 1 Haziran 2004'e kadar silahsızlanma anlaşması yapmalarını bu ülkenin insanından gizliyor. Tüm bunlar TBMM'de yasa görüşmeleri sırasında o gün iktidar olanlar ile bölücü terör örgütünü destekçileri tarafından söylendi” dedi. Konuşmaların ardından seçimlere geçilirken, mevcut başkan Cengiz Yalman'ın hazırladığı listeye güven oyu çıktı.
Editör: Barış Köksal