Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen Karaçulha Deve Güreşleri'nde deveye binmek isteyen Muğla Karaçulha Belde Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Çaylı yere düştü. Bu küçük kaza ardından Başkan Çaylı'nın 'Geçmiş yıllarda başbakanımız da ata bindi, düştü. Biz bunların izinden yürüyen bir belediye başkanıyız ' sözleri ise dikkat çekti. İşte deveden düşmesi ve sonrasında yaptığı açıklamayla gündeme gelen Çaylı o anları CNN Türk 'te anlattı.

'DEVENİN SUÇU YOK '

CNN Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir 'in sunduğu 5N1K programına katılan Çaylı, eşine deveye binmesini söylediğini belirtti. Eşinin bu teklifi geri çevirmesinden sonra kendinsin deveye bindiğini kaydeden Çaylı, 'Bizim deveye bindiğiniz anda bir boşluk oldu. Sonra da kendimizi yerde bulduk. Bu bir boşluktur bunu başka bir şeyle anlatmam yanlış olur. Devede de devecilerde de bir suç yok. Sonrasında ise toparlanıp kalktık ' ifadelerini kullandı.

'AĞIZLARINI BAĞLAMASAK BİRBİRLERİNİ YERLER '

Kültürümüzde olanları gerçekleştirmek pahasına bu tarz bir aktivitenin içine girdiğini de kaydeden Çaylı, 'Biz idareci olduğumuzdan beri bunlara yapmaya çalışıyoruz. Yeni nesil de bu develeri görsün istiyoruz. Ata sporumuzu yaşatıyoruz. Ayrıca etkinliği okul yararına yapıyoruz ' dedi. Öte yandan Çaylı, Cüney Özdemir 'in 'Bir birini ısıran develerin güreşmesi okul yararı için bile olsa vahşi bir yöntem değil mi? ' sorusuna 'O develerin ağızları bağlanıyor. Bağlanmazsa birbirlerini yerler ' cevabını verdi.

Editör: Barış Köksal