Dağlıca'da PKK'lıların döşedikleri mayınları uzaktan kumanda ile patlatması sonucu yaralanan askerlerden 6'sı Yüksekova Devlet Hastanesi'ne tedavi altına alındı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki askeri aracın konvoyun geçişi sırasında patlama yaralanan 6 asker tedavi altına alındı.

KALLEŞ TUZAK

Dağlıca'da 3 günden bu yana devam eden çatışma bölgesine giden Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar'ın (TTZA) geçişi sırasında PKK'lılar tarafından yol güzergahında döşedikleri mayınları uzaktan kumanda ile patlatmışlardı.

YARALILARIN DURUMU İYİ

Patlama sonrası PKK'lılar tarafından konvoya değişik bölgelerden ateş açmaya başladı. Askerlerin anında karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada yaralanan G.Ö., C.A., İ.H.Ö., Ö.İ., A.Ş.K. ve M.İ. isimli askerler, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğu, bölgede ise çatışmanın devam ettiği belirtildi.

HASTANEDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Şehit ve yaralı haberlerinin gelmesi ile birlikte Hakkari'de de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Her ihtimale karşı hastane önünde yoğun güvenlik önlemleri alınarak çok sayıda ambulans ise hazırda bekletildi. Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal