Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen silahlı PKK'lılar durdurmak istedikleri bir aracın kaçması üzerine ateş açtı. Saldırıda araçta bulunan ve Lice ilçesinde aile hekimi olduğu öğrenilen Diyarbakır'ın Dicle ilçesi nüfusuna kayıtlı doktor Abdullah Biroğul hayatını kaybetti.

KİMLİK KONTROLÜ YAPTILAR

Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçesi arasındaki karayolunu Yapraklı Köyü yakınlarında yolu kesen silahlı bir grup PKK'lı, durdukları araçtakilere kimlik kontrolü ile örgüt propagandası yaptı.

GERİ DÖNÜP ARACIYLA KAÇMAYA ÇALIŞTI

Bu sırada Kulp'tan Diyarbakır yönüne gelen ve Manisa plakalı bir otomobili kullanan Dr. Abdullah Biroğul , PKK'lıların yol kestiğini görüncü geri dönüp aracıyla birlikte kaçmaya çalıştı.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ÖLDÜRDÜLER

Aracın geri döndüğünü gören PKK'lılar uzun namlulu silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu kurşunların isabet etiği Abdullah Biroğul, olay yerinde hayatını kaybetti.

CENAZEYİ VERMEK İSTEMEDİLER

Haber verilmesi üzerine bölgeye Lice ilçesinden cenazeyi almak için gönderilen 112 Acil Servis ekibi ise PKK'lılar tarafından bir süre engellendi.

PKK'lılar, ilk başta cenazeyi sağlık ekibine vermek istemedi ancak ekipte bulunanların meslektaşlarını almak konusunda ısrarcı olması üzerine cenaze teslim edildi. Abdullah Biroğul'un Diyarbakır'ın Dicle ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal