Benoit Hamon'dan boşanan Milli Eğitim Bakanlığı'na ise sürpriz bir isim geldi.

Güzelliğiyle dikkat çeken 36 yaşındaki Fas kökenli Kadın Hakları ve Eşitlik Bakanı Najat Vallaud Belkacem, ilk kadın Milli Eğitim Bakanı oldu.

Belkacem eşcinsel evlilik ve 'cinsiyet teorisini okullara getirmekle' suçlanarak sağ seçmenin öfkesini toplayan isim olarak da dikkat çekiyor.

Jean Marie Le Pen'in 2002'de ikinci tura kalma başarısının ardından siyasete atılmaya karar veren Belkacem, Sosyalist Parti'ye girdikten sonra Segolene Royal'in, ardından da François Hollande'ın cumhurbaşkanılığı adaylığı sırasında kampanya sözcülüğünü yaptı.

Hükümette önce Kadın ve Eşitlik Bakanı, ardından Spor Bakanı olarak görev alan Belkacem, sadakati sayesinde kabinenin dördüncü önemli bakanlığına kadar yükseldi.

Ancak Kadın ve Eşitlik Bakanı iken getirdiği yasalarla sağ seçmenin tepkisini çeken Belkacem'in Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilmesi, sağ medyada‘provokasyon' olarak nitelendirildi. Medya bu iki atamayı, "Şimdiden iki polemik garanti! Macron solda, Belkacem sağda polemik yaratacak." diyerek duyurdu.
Editör: Barış Köksal