Yargıtay 18. Hukuku Dairesi, MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı muhaliflerin istediği olağanüstü kurultaya gidilmesini kararlaştırdı.

Kararın oy birliği ile alındığı belirtildi.

SİNAN OĞAN: KURULTAY İÇİN 3 HAFTA GEREKLİ

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan Yargıtay'ın kararının ardından "Kurultay nezaman olacak" sorusuna "Kurultay için 3 hafta gibi bir süre gerekli... Diğer adaylar ve çağrı heyetiyle ile birlikte yapıcağımız istişareden sonra tarihe karar vereceğiz. Bunlar zaman gerektiren işler ama tahminen Haziran ayının ilk ya da ikinci haftası Kurultay'ı gerçekleştireceğiz. Son kararı çağrı heyeti verecek." şeklinde cevap verdi.

ÇAĞRI HEYETİ: TARİHİ BELİRLEYECEĞİZ

Yargıtay'ın, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'in olağanüstü kongre kararını onamasının ardından MHP'yi kongreye götürecek çağrı heyetinden açıklama yapıldı. Heyetin yaptığı açıklamada "Yeni bir kurultay tarihi belirleyeceğiz" denildi.

Çağrı Heyeti Üyesi Ayhan Erel, şunları söyledi:

"Yargıtay'ın vermiş olduğu bu kararın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hukuki kaos yaşanmaktaydı. Ülkemizdeki yargı kaos ortadan kalmış oldu. Devlet Bahçeli Bey de Yargıtay'ın vereceği kararı saygıyla karşılacağını belirtmişti. Bildiğim kadarıyla karar düzeltme yolu kapalı. Yargıtay bu kararı onamış. Bundan sonra biz çağrı heyeti olarak bir araya geleceğiz ve mahkemenin vermiş olduğu kararla birlikte ülkücü duruşa yakışır şekilde kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu kongre daha sonraki yıllarda tarihe ismini altın harflerle yazdıran demokratik bir kongre olarak yerini alacaktır. Tarih veremem ancak, çağrı heyetindeki arkadaşalarımızla bir araya gelerek kısa zamanda tarih belirlemeyi düşünüyoruz."

İşte o karar:



KONGRE HAZİRAN AYININ İLK HAFTASINDA YAPILABİLİR

Muhaliflerin davası üzerinde 8 Nisan'da, Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP Büyük Kurultayı'nın tüzük değişikliği gündemiyle Olağanüstü Toplantıya Çağrılması konusunda Üç Kişilik Kayyım Heyeti görevlendirilmişti. Bu karar MHP Genel Merkezi'nce Yargıtay 18'inci Hukuk Dairesi'nde temyiz edilmişti. Temyiz dilekçesinde mahkeme kararının bozulması talep edilmişti. Daire, Ankara siyasetinin kilitlendiği kritik kararını bugün verdi. Yargıtay'da kaybeden MHP Genel Merkezi oldu. Çağrı heyeti 15 Mayıs'ta yapılamayan kongre için yeni tarih belirleyecek.

Çağrı heyeti, daha önceki toplantılarında MHP'nin tüzük kongresinin Haziran ayının ilk Pazar günü toplanabileceği değerlendirmesini yapmıştı.


kaynak:haberler
Editör: Barış Köksal