Gaziantep'teki Saldırıda Yaralanan Kadın: Komşumun Cesedi Üzerime Düştü
Gaziantep'te sokak düğününe düzenlenen, 30 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından gelin, damat ve vatandaşların tedavisi sürüyor.

GELİNLE DAMADIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Hastanede tedavi altında olan gelin Besna ile damat Nurettin Akdoğan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

"KONUŞTUĞUM KOMŞUM ÜSTÜMDE ÖLDÜ"

Hastanede tedavi edilenlerden Gülser Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırının, gelin ve damadın eve çıkmaya hazırlandığı sırada düzenlendiğini kaydederek "Komşumuzun biriyle sandalyede oturup sohbet ediyorduk. Ne olduğunu bilmiyorum. Sadece tek bildiğim bir patlamayla konuştuğum komşumun üstümde öldüğüydü. Onun altında kaldığımı hatırlıyorum. Eğer komşum üstüme düşmeseydi ben de ölmüştüm. O cenaze beni kurtardı." dedi.

KIZININ AYAKLARI YANDI

Dört çocuğundan birinin saldırıda yaralandığını söyleyen Ateş, kızının ayaklarının yandığını ifade etti.

Ateş, "Terörü lanetliyorum. Gelin ve damadın en mutlu gününü zehir ettiler. Orada masum çocuklar vardı. Kimsenin suçu yoktu. Zaten düğün de bitmişti. Herkes dağılacaktı. Düğün sahibinden kimse kalmadı." diye konuştu.

DAMADIN KARDEŞİ: PARAMPARÇA OLAN İNSANLARDAN BAŞKA HİÇBİR ŞEY GÖRMEDİK

Damadın kardeşi Şükrü Akdoğan da patlamanın bir anda meydana geldiğini belirterek her yerin paramparça olduğunu söyledi.

Akdoğan, "Hiçbir şey göremedik. Paramparça olan insanlardan başka hiçbir şey görmedik. Terörün Allah belasını versin. Allah yapanın yanına koymasın." dedi.

"BİZ BUNLARI HAK ETMEDİK"

Halasının kızının düğününe katıldıklarını söyleyen yaralılardan 12 yaşındaki Mehmet Can Gürbüz, alevlerin üstlerine doğru geldiğini anlattı.

Herkesin o sırada yere yattığını dile getiren Gürbüz, "Biz bunları hak etmedik. Allah onların belalarını versin. Onların yüzünden yengem ve kızları öldü." ifadesini kullandı.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki bir sokak düğününde düzenlenen terör saldırısında 30 kişi yaşamını yitirmiş, 94 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal