İşte 30 Haziran 2017 tarihinden itibaren WhatsApp'tan mesaj gönderemeyecek ve alamayacak telefonların listesi... Son dönemde birçok değişikliğe uğrayan WhatsApp popülerliğini de oldukça artırdı. Ancak her geçen gün eklenen yeni özellikle kimi cihazlarda sorun yaşanmasına neden oluyor. Bunda en önemli etken bu cihazların işletim sistemlerinin artık güncellenmiyor olması. Ayrıca kimi cihazların donanımları artık WhatsApp'in ihtiyaçlarını karşılamıyor.

WhatsApp'in resmi bloğundan yapılan açıklamaya göre artık bazı Android, IOS, Windows, BBOS ve Symbian işletim sistemini kullanan cihazlar 30 Haziran itibariyle WhatsApp'ı kullanamayacak. İşte 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle WhatsApp kullanamayacak işletim sistemleri şöyle: Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1, Android 2.2, Windows Phone 7.+1, iPhone 3GS (iOS 6), BlackBerry OS ve BlackBerry 10 WhatsApp bu telefonları ya da işletim sistemlerine sahip kullanıcılarına eğer güncellenebiliyorsa işletim sistemini güncellemelerini ya da cihazlarını yeni modellerle değiştirmelerini tavsiye etti.

Açıklamada bu kararı alırken çok zorlandıklarını da belirten WhatsApp yetkilileri üst işletim sistemleriyle kullanıcıların WhatsApp'ten tam olarak faydalanabileceklerini hatırlattı. WhatsApp'in daha önce yaptığı ve birkaç gün önce güncellediği açıklamasının tamamı şöyle:

"Bu hafta WhatsApp yedinci yaşına girdi ve bu inanılmaz bir yolculuk oldu. Önümüzdeki aylarda güvenlik özelliklerine verdiğimiz önemin daha da üzerinde duracağız ve önem verdiğiniz kişilerle iletişimde kalmanız için daha çok yol bulmak için çalışacağız."

"Yıldönümlerinin geriye bakmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. 2009 yılında WhatsApp'ı kurduğumuzda insanların mobil cihaz kullanımları şimdikinden çok farklıydı. Apple App Store sadece birkaç ay önce açılmıştı. O zamanlarda satılan akıllı telefonların yüzde 70'i BlackBerry ve Nokia işletim sistemine sahipti. Google, Apple ve Microsoft tarafından sunulan mobil işletim sistemleri - bugün satışların yüzde 99.5'ini oluşturan - o zaman mobil cihaz satışlarının yüzde 25'ten daha azını oluşturuyordu."

"Önümüzdeki yedi seneye bakarken, büyük çoğunluğun kullandığı mobil platformlara odaklanmak istiyoruz. Bu nedenle de 2016 sonunda, aşağıdaki platformlarda artık WhatsApp Messenger'ı desteklemeyeceğiz:BlackBerry OS ve BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1 ve Android 2.2, Windows Phone 7, iPhone 3GS/iOS 6. Her ne kadar bu platformlar hikayemizde çok önemli bir yere sahip olsalar da, gelecekte uygulamamızda geliştirmek istediğimiz özellikleri sunma kapasiteleri bulunmamakta."
Haberler
 
Editör: Barış Köksal