Sıcak ve uzun günlere denk gelen Ramazan ayında oruç tutmanın zorlukları da artıyor. Ancak müminler için bu mübarek ayı ibadetle geçirmenin önemi tüm zorluğunun üstünden gelmek için yeterli bir sebep.

Mübarek Ramazan'a günler kala, vücudunuz için yapacağınız hazırlıklar, orucu daha rahat tutmanıza yardımcı olacaktır.

Su tüketiminizi artırın

Günde en az 8-10 bardak su içmeye kendinizi şartlandırın. Ramazan'da uzun saatler susuz kalacak bünyeniz için bu çok gerekli bir adım. Bu adımda zorlanırsanız suyunuzun içine taze meyveler katarak hem daha lezzetli hem de daha faydalı bir hale getirebilirsiniz.

Porsiyonlarınızı küçültün

Ramazan'a girmeden önce midenizi hazırlamak için yediğiniz yemeklerin porsiyonlarını küçültün. Öğünlerinizde tıka basa yemek yerine tabağınıza yarım porsiyon yemek alarak midenizi terbiye edin.

Tuzu azaltın

Tuzlu yiyecekler tüketmek oruç süresince su ihtiyacınızı artırarak sizi zorlayacaktır. Tuzdan yavaş yavaş uzaklaşmaya çalışın.

İlaç saatlerinizi düzenleyin

Kronik hastalıklarınız ve sürekli kullanmanız gereken ilaçlarınız varsa Ramazan öncesi doktor kontrolünden geçerek oruç tutup tutamayacağınız konusunda bilgi alın. Eğer doktorunuz onay verirse ilaçlarınızın saatini sahur ve iftar vakitlerine göre düzenleyin.

Yenikadin.com
Editör: Barış Köksal