Türkiye'nin Hababam Sınıfı ile tanıdığı, bugüne kadar 164 filmde rol alan ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Baykal Kent, Bursa'da kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait huzurevinde kalması ile gündeme gelen Baykal Kent, bir süre önce Bursa'da ev tutmuştu. 24 Ocak günü kalp yetmezliği sebebiyle Bursa Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde yoğun bakıma alınan Kent, sabah saat 07.30 sıralarında vefat etti. Kent'in tedavisiyle ilgili bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Hakan Uçar, "24 Ocak 2012'de kalp yetmezliği teşhisiyle kendisini hastaneye yatırdık. Daha önce de aynı şikayetle takip etiğimiz bir hastamızdı. İlk geldiğinde genel durumu bozuktu, vücudu su toplamıştı. Kendisini hemen yoğun bakıma yatırdık ve genel durumu düzelince servise çıkardık. Dün gece durumu yeniden kötüleşmeye başlayınca yoğun bakıma aldık. Solunum sıkıntısı çekmeye başlamıştı. Yoğun bakımda gerekli müdahale için ilaçlar hazırlandı, ancak solunumunun durmasının ardından kalbi de durdu. 45 dakika boyunca kendisini hayata döndürmeye çalıştık, ancak vücudu yapılan müdahalelere cevap vermedi" dedi.
 
Bu tip hastalarda çok zorlandıklarını ifade eden Uçar, kalp adalesinin iş göremez hale gelmesinin ardından hastaya yapılan müdahalelerin sonuçsuz kaldığını söyledi.
 
"SANAT CAMİASINDAN DERT YANARDI"
Baykal Kent'in arkadaşı Erhan Kabataş ise, ünlü sanatçıyı kaybetmenin acısıyla yıkıldığını söyledi. Kent'in arkadaşlarına sürekli sanat camiasından dert yandığını ifade eden Kabataş, "Bir yerde oturup çay içerken sanatçı Selami Şahin geldi. Baykal Kent onu görünce çok sevindi ve 'Selami, Selami' diye bağırmaya başladı. Ancak Selami başıyla geçiştirdi. Baykal eğer ayaklarından rahatsız olmasaydı Selami Şahin'in yanına gidecekti" dedi.
 
Kendisinin dün Gönen'de bulunduğunu ve sanatçının peynir istediğini anlatan Kabataş, "Bir ziyaret için Gönen'e gittim. Kendisini aradığımda durumu iyiydi ve benden peynir istedi. Akşam geldiğimde yoğun bakımda olduğunu öğrendim ve peyniri kendisine veremedim. Kendisini yarın Bursa'da defnedeceğiz" diye konuştu.
Kent'in cenazesi yarın Bursa Devlet Hastanesi morgundan alınarak toprağa verilecek.
 
CENAZESİ İSTANBUL'A GELİYOR
Kalp yetmezliği sebebiyle vefat eden tiyatro ve sinema oyuncusu Baykal Kent'in cenazesi Yıldırım Belediyesi cenaze aracı ile İstanbul'a götürüldü. Yıldırım Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde çalışmalar yapan Sanatçı Kent'in cenazesi Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü gasilhanesinden alınarak İstanbul'a götürüldü.
 
BAYKAL KENT KİMDİR?
1943 de İstanbul’da doğdu. Sanat hayatına tiyatro oyunculuğu ile başladı. 1963 yılından itibaren sinema filmlerinde figüran olarak çalışmaya başladı. Sinemadaki ilk çıkışını 70’li yılların ortasında yaptı. Daha çok komedi ağırlıklı filmlerin tombul komiği olarak yer aldı. Tiyatro çalışmalarını da yine aynı yıllarda devam ettirdi. 25 yıl boyunca Ferhan Şensoy’un Orta Oyuncular kadrosunda sahneye çıktı.
 
1987 yılından sonra faal sinema çalışmalarını azaltan Baykal Kent, özel kanalların açılmasıyla birlikte televizyon showları ve komedi dizilerinde çalışmaya başladı.
 
OYNADIĞI FİLM VE DİZİLER
 
Sanatçının oynadığı filmler arasında “İntikam, Sevimli Frankenştayn, Turhanoğlu Çal Hasan, Zımbala Behçet, Çılgın Ama Tatlı, Deli Şahin, Kadı Han, Kafes, Kolombo Şakir, Nerde Beleş Orda Yerleş, Paçavra, Selam Meleklerim, Tavşan Kızlar, Yarınsız Adam, Yumurtanın Sarısı, Hırçın Kız, Kan, Kızını Dövmeyen Dizini Döver, Sarhoş, Ağa Düşen Kadın, Sımsıcak, Yadeller, Arzu, Bacanak, Gazeteci, Helal Sana Recep Abi, Minnoş, Patronun Kızları, Çile, Eşek Şakası, Kartal Murat, Bir Damla Ateş, Önce Hayaller Ölür, Şabancık, Yasak Aşk, Ceza, Düşkünüm Sana, Gırgır Ali, Kelepçe, Aptal Kahraman, Cehennem Elçileri, Çöl, En Büyük Yumruk, Gizli Kuvvet, Günahkar, Kardeşim Benim, Kobra, Ölüme Son Adım, Türkiyem, Vahşi Kan, Ağlattı Kader, Başım Gözüm Üstüne, Dev Kanı, Kalbinden Atma Beni, Orta Direk Şaban, Üşütük, Alkol, Anadan Ayrı, Gazino Bülbülü, Gurbetçi Şaban, Para Babası, Sekreter, Ay Işığı Operesyonu, Ödlek, Piyangocu Kız, Tarzan Rıfkı, Fosforlu, Kahpe Bizans.
Editör: Barış Köksal