Seyricsiz oynama cezasının yanı sıra Şükrü Saracoğlu'nda aynı olaylar 2 yıl içerisinde bir kez daha tekrarlanırsa UEFA, sarı lacivertli kulübü 1 yıl Avrupa kupalarından men edecek.

Seyircisiz oyanan BATE Borisov maçında sarı lacivertli taraftarların stadyum dışından saha içine fiziki müdahalede bulundukları gerekçesiyle UEFA, Fenerbahçe'ye bir maçlık men cezası verdi.

UEFA ayrıca Belarus'ta oynanan maçta BATE Borisovlu rakibini düşürerek kırmızı kart gören Meireles'e de 3 maç men cezası verildi.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

UEFA'nın ceza kararını açıklamasının ardından Fenerbahçe Spor Kulübü resmi internet sitesinden "UEFA'dan kulübümüze ceza" başlığıyla bir açıklama yaptı.

O açıklamanın tam metni şöyle;

"UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, cezamız nedeniyle seyircisiz oynadığımız Bate Borisov maçında, stadyum dışından atılan yabancı maddeler nedeniyle, Son 16 Turu’nda oynayacağımız Viktoria Plzen maçının SEYİRCİSİZ oynanmasına karar vermiştir.

2 yıl içinde Kulübümüzle ilgili herhangi bir saha olayı yaşanması halinde, Kulübümüz, katılım hakkı elde etmesi durumunda dahi, UEFA müsabakalarına katılamayacaktır. Aynı şekilde, Bate Borisov maçında yaşanan saha olayları nedeniyle, kulübümüzün, 30 gün içinde 60 bin euro para cezası ödemesine hükmedilmiştir.

Öte yandan, Bate Borisov ile oynadığımız Son 32 Turu ilk maçında doğrudan kırmızı kart gören Portekizli oyuncumuz Raul Meireles’in toplam 3 maç ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Rövanş mücadelesinde forma giyemeyen Meireles, V.Plzen ile oynayacağımız iki maçta görev alamayacak.

Kulübümüzün, yukarıdaki cezalara 3 gün içinde itiraz etme hakkı bulunmaktadır."

Editör: Barış Köksal