Çin ekibi Shangai Shenhua ile varolan sözleşmesini ödemelerini alamadığı gerekçesiyle fesheden ve daha sonra Galatasaray'a transfer olan Didier Drogba'ya verilen geçici lisans sonrasında, Schalke 04'ün itirazı sonucunda toplanan Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) kararını verdi.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Alman Schalke 04 takımı, Drogba'nın lisansında problem olduğunu ve sarı-kırmızılı forma ile kendilerine karşı oynamasının kurallara uygun olmadığını iddia etmişti.

İTİRAZ KARARA BAĞLANDI

Schalke'nin UEFA'ya yaptığı itiraz bugün karara bağlandı. İspanyol AS gazetesi internet sitesinin UEFA'ya dayandırdığı habere göre; UEFA Galatasaray ile TFF'nin gönderdiği belgeler üzerinden yaptığı değerlendirmenin ardından itirazı reddetti. Galatasaray kulübüne henüz resmi bir açıklama gelmediği ancak red yönünde çıkacak bir kararın beklendiği ifade edildi.

Schalke NEDEN İTİRAZ ETMİŞTİ?

Sarı kırmızılı ekibin Devler Ligi'ndeki rakibi Schalke 04, Drogba'nın Şampiyonlar Ligi'nde geçerli lisansa sahip olmadığını iddia etmişti. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi için Didier Drogba'nın ismini 31 Ocak'ta UEFA'ya bildirmiş, geçici lisansı ise 12 Şubat'ta çıkmıştı. Schalke, FIFA'nın Drogba için 12 Şubat'ta geçici lisans verdiğini, dolayısıyla Galatasaray'ın 1 Şubat'ta lisanssız bir futbolcunun ismini UEFA'ya bildirdiğini iddia ederek itiraz etmişti.

Editör: Barış Köksal