Rusya'nın Paris Büyükelçisi, Türk jetleri tarafından düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotlardan birinin Suriye ordusunun elinde olduğunu açıkladı.

Türk hava sahasını ihlal ettiği için Türk F-16'ları tarafından düşürülen Suriye uçağının pilotlarıyla ilgili Rusya'nın Paris Büyükelçisi Aleksandr Orlov'dan yeni bir açıklama geldi.

BÜYÜKELÇİ: PİLOTLARDAN BİRİ SURİYE ORDUSUNUN ELİNDE

Rusya'nın Fransa Büyükelçisi Alexandre Orlov, dün Suriye sınırında düşürülen Rus uçağından atlayan iki pilottan birinin Suriye ordusunun elinde olduğunu söyledi. Orlov, pilotun Suriye'deki Rus üssüne götürüldüğünü ifade etti.

Europe 1'e konuşan Orlov, "Pilotlardan biri paraşütle atlarken yaralıydı ve karada, vahşi bir şekilde bölgedeki cihatçılar tarafından öldürüldü. Diğeri ise kaçmayı başardı ve son bilgilere göre Suriye ordusu tarafından alındı. Pilotun Rus hava kuvvetleri üssüne gidiyor olması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

BAŞBAKANLIK KAYNAKLARI: 2 PİLOT SAĞ

Dün akşam saatlerinde Başbakanlık kaynakları, Suriye sınırında düşürülen uçağın 2 pilotunun sağ olduğunu teyit ettiklerini, pilotların muhaliflerin elinde olduklarını belirterek, kurtarılmaları için ilgili birimlerin çalışmalarını sürdürdüğünü, MİT'in pilotların sağ olarak Türkiye'ye teslim edilmesi için bölgedeki muhalif gruplarla temas kurduğu öne sürülmüştü

TÜRKMEN KOMUTAN: İKİSİNİ DE ÖLDÜRDÜ

Bir grup Türk gazeteci, Hatay Valiliği'nin koordinasyonunda insani yardım gönderilen Suriye'deki Bayırbucak bölgesine götürülerek sıcak bölgeyi inceleme ve Türkmen komutanlar ile görüşme olanağı sağlandı. Burada kurulan çadır kenti gezen gazeteciler, daha sonra Türkmenlerin Esad güçleriyle çatıştığı bölgeye kadar gitti. Cephede çarpışan Türkmenler, uçağın düşürülmesi ve Türkmen Dağı'nın tekrar alınması nedeniyle zafer işaretleri yaptı. Burada Türk gazetecilere Bayırbucak Türkmenlerinin 2'nci Sahil Tümen Komutan Yardımcısı Alpaslan Çelik gelişmeleri değerlendirdi. Türk uçaklarının düşürdüğü Rus uçağının pilotlarının paraşütle havadan atlarken vurularak öldürüldüğü söyleyen Alparslan Çelik, "Rus pilotları ölü olarak ele geçirildi. Paraşütle atlarken havaya açılan ateşle vurularak öldürüldü. Dağın karşı tarafından cesetleri, arkadaşlar bu tarafa getiriyorlar. Kimlikleri üzerinden çıkacaktır" demişti. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal